Alla inlägg under september 2012

Av Paula Nilsson - 24 september 2012 19:51



I helgen blev jag och Anders bjudna till Öland, av Anders jobb. De bjöd alla anställda och respektive :)

Vi blev hämtade halv 9 på morgonen, firman hade ordnat så vi kunde ha en minibuss och samåka :)

Alexander vinkade glatt hej då till oss, sen hade han fullt upp med Mormor.


Väl framme serverades det lunch på Borgholms Strandhotell, det var där vi bodde :) Trevligt att träffa alla och prata med alla.

Därefter skulle alla anställda på företagsinformation. Så vi "kärringar" satt och umgicks under tiden :)

Kaffe, frukt, godis, kakor, te - ja ALLT serverades sen :) De anställda hade fått varsit skitsnyggt märkes-skärp och vi fick också presenter! Fick varsin sminkväska MED innehåll :) Så chockad man blev.


Nästa punkt på schemat var ölprovningen. Skitintressant att lyssna på! Så nu vet man allt om öl :) Fick prova 6 sorter och vi hade en liten tävling!


Därefter gick alla och gjorde sig i ordning och vilade lite. Sen blev det buss ut till Borgholms slott! Vi blev välkomnade med champagne och en VÄLDIGT speciell liten guide. Han älskade nog verkligen sitt jobb :) Han gick in för vartenda liten detalj. Jag har så svårt att hålla mig för fniss då :P Vi fick en liten rundtur och föreläsning där. Sen fick vi avnjuta en 4-rättersmiddag, på slottet!

De hade dukat upp förrätten och vi blev serverade vin så det stod härliga till. En trubadur som spelade hela middagen och han fick verkligen igång alla. Skitgod middag, riktigt trevligt sällskap och VILKET tryck de fick igång där på slottet :) Som vi skrattade !

Blev bussen tillbaka till hotellet sen och där fortsatte festen :P


Vi gick och lade oss rätt tidigt och GUUUUUD vad gott vi sov :) Vi avslutade helgen med en sju helsickes frukostbuffé och en 3 timmarsfärd hem.


Och jag hade Alexander-abstinens ska jag lova. Han hade haft hur kul som helst med Mormor och Morfar. Trodde inget annat heller :) Pappa hade ju till och med fixat skåpet sidan om diskmaskinen :) Så nu är där inget glapp längre ! TUSEN TACK !


Idag är vi ensamma igen. Anders har åkt iväg och jobbar i 3 dagar nu. Men vi har fikat med Sandra och Willjam :) Mysigt att bara sitta och småprata, få lite bästis-tid ! Sen tog vi en promenix till Boan. Eller ja, Sandra tvingade mig att gå :) hahahaha !

Blev storhandling och sen kollade jag på en ny sängram :) Som vi ska ha.

Alexander slocknade kvart i sju ikväll, så nu har jag tända ljus överallt och bara myser.


Imorgon blir det jobb och fixa hem sängramen :)


Alexander är så söt. Han laddar seriöst tvättmaskinen med tvätt :O Han tar tvätt som ligger på golvet och lägger in det där. Duktig kille :) Även många nya ord på sista tiden.

Än så länge kan han säga:

Mamma

Pappa

Hej

Piii

Öööörk

Brumm

Byta = Byta blöja

Tätta= Tvätta

Tatta= Kasta

Picka = Pinka

Peepop = Ketchup

Momo = Mormor

Titta

Löllar = Stövlar

Booo = Boll

Koo= Sko

Acka= Jacka

Nenni = Dennis

Enni = Kenny (spoookey)

Bappe = Napp

Nanna = Sova

Ampa= Lampa

Kakooo = Traktor

Oj

Ja

Nääää


Tror inte det var mer - Men det är ju en hel del ändå :)  Sen vet han ju bad alla djuren säger, han gör alla läten :) Blir så stolt över min lilla skitunge :) Det är så roligt när han ploppar upp något nytt !

Av Paula Nilsson - 21 september 2012 22:58



Idag skedde något jag aldrig trodde skulle hända. Hela världen bara stannade upp och jag andades knappt.

Anders fick sån ångest men han visste att det var väntat. I många år har de följts åt.

Han har förnekat det så länge och jag har försökt prata med honom om det, så absurt många gånger. Tyvärr ville han skjuta det ifrån sig och intala sig att det skulle vara bra ett litet tag till.


Idag, fredagen den 21/9 - 2012, slängde Anders sina röda shorts.


Jag förstår om chocken för er alla är för stor och att det kan ta ett tag att bearbeta. Jag menar, vi alla har minnen av Anders tillsammans med sina röda shorts.


Anders rensade tankarna i skogen idag och mår nu bättre.

Han är inte riktigt redo att prata om det.


Men vi vet alla, att Anders röda shorts - har det bättre på andra sidan.


Begravning har ägt rum inom familjen.

Av Paula Nilsson - 18 september 2012 23:30



Jag och lillfisen fick halva dagen tillsammans :) Vi härjade som tossingar här hemma! Jag började rensa i hans "lilla" leksakslåda som står i vardagsrummet. Jag kan ju säga att han knappt tittar åt den lådan annars. Men när jag började sortera i olika backar, så var den genast VÄLDIGT intressant. Vi gjorde en liten back till Willjam, med alla skallror, mjukisdjur, bitringar och sånt - som han kan leka med när han är här :) En liten back med sånt som aldrig används, lite badleksaker och allmänt blandat. En back med bollar, leksaker och böcker :) Blev riktigt bra ! Det fick till och med se organiserat och fint ut i 5 minuter. Roligt hade vi! För varje gång jag lade någonting i Willjams back och sa att det var Willjams leklåda, så fortsatte Alexander att lägga i lite allt möjligt och sa "bebbe". Bebbe=Bebis och Bebis=Willjam.


Vi åt lite lunch och sen körde vi en massa ärenden innan det var dags för dagis. Och idag tystnade skriket INNAN jag gick därifrån, vilket var otroligt skönt :)


När jag kom hem från jobbet ikväll hade min Mamma tänt en massa levande ljus, kokat kaffe och så skvallrade vi om deras dag :) Alexander hade ju blivit sååååå överlycklig när Mormor hämtade på dagis , och sååå förtvivlad när hon skulle hämta hans ryggsäck och trodde att hon skulle gå igen :P De hade haft en mysig eftermiddag och kväll !


Nu ligger jag här i min ensamhet och saknar ihjäl mig efter Anders. Vill bara gosa upp mig i hans armhåla och somna där. Vill pussas, kramas, mysas ! Vill babbla om allt och ingenting när vi äter middag. Min älskling <3


Vi har även bestämt oss för att börja med Viktväktarna igen. Det är det vi har trivts bäst med av ALLA dessa förbannade dieterna. Men jag VILL verkligen bli smal! Jag vill trivas med min kropp. Jag vill komma igång ordentligt med joggningen igen. Känner att energin har blivit sämre igen..  Men det SKA gå hela vägen. Jag SKA klara alla mina mål. Jag vet att viljan finns där och jag vet att jag klarar det. Och så länge jag tror på mig själv så är det huvudsaken.


Imorgon blir det lite möte, ärende och umgås med de bästa <3 och så kommer ÄLSKLINGEN hem !


Till helgen ska jag och Anders till Öland. Hans jobb bjuder på hotell, aktiviteter, mat, dricka - rubbet! Så Mormor och Morfar ska bo hos oss i helgen med Alexander. För första gången ska jag och Anders åka iväg en helg på tu man hand <3 Känns konstigt, men det ska bli underbart !

Av Paula Nilsson - 17 september 2012 21:47



Jag och Alexander har försökt underhålla varandra idag :) Blev några timmar i sandlådan, en liten promenad, lunch, lek med Mormor, åka och handla, leka, tvätta, mysa lite (otroligt nog), äta kvällsmat, bada, lek med Farmor och sen en 2 timmar seg nattning. Han låg bara och sa "pappa, pappa, pappa".. Det svider i hjärtat! Men till slut så sa han "mamma, mamma" och så fick jag en puss :)


Ska försöka somna i tid idag så jag är pigg på jobbet imorgon. Jobbar kväll så min käre Mamma ställer upp och hämtar lillfisen på dagis och passar honom här hemma tills jag kommer :) Vad vore man utan sin Mamma?


Saknar min lillasyster.. Hade behövt henne mellan varven !


Saknar Anders så fruktansvärt mycket när han är iväg... HATAR det !


Har haft en sån "jag-är-ensammast-i-världen" dag. Fast jag inte är det.


TRÅKIGT !!!


Jag är VÄLDIGT glad att min lillfis är ett busmonster, så man skrattar hela dagarna :) Måste säga att hans ålder är helt underbar. För det mesta i alla fall. Trotsen är ju inte så rolig, men det går över rätt så snabbt när han blir sur eller arg. Det är ju aldrig kul att inte få som man vill alltid :P

Men hans hyss, han miner, hans lekar, hans ord och hans underbara leende  - det är det vackraste som finns <3

Av Paula Nilsson - 10 september 2012 19:14



Jag har inte skrivit här inne på ett tag. Har varit ganska omotiverad!


Men just nu händer det mycket :P Alexander har börjat på dagis, och trivs jättebra. Inskolning gick som på räls. Underbar personal och en mycket vettig inskolning. 3 hela dagar då man är med hela tiden och sen 2 dagar är barnet själv där från 9-14. Det tyckte jag var skitbra :)

Tyvärr blev lämningarna helt tvärtom när han väl skulle börja där på riktigt. Men men, personalen hanterar det otroligt bra och jag känner mig helt trygg - trots att han skriker.


Jag har faktiskt rensat ut en del skit från mitt liv. Allt från gamla vänner som inte bryr sig till allmänna huvudplågor. Jag vet vilka jag trivs med och som verkligen finns där, och det är jag hur lycklig som helst för :)


Jag njuter verkligen av den här åldern på Alexander, han är så gudomlig ! Han är ett sånt charmtroll och han har så mycket skit för sig :) Vi kan hitta på så mycket och vi sitter nästan aldrig still. Sparkar boll, ute och går, planterar och bara gör vad vi känner för. Det är FULL rulle här hemma, det vill jag lova :)


Anders är just nu iväg LÅÅÅNGT och arbetar. Vilket känns konstigt, då vi endast sovit utan varandra 2 gånger på 4 år :O Så jag saknar honom så fruktansvärt mycket. Men det är bara några dagar i veckan i 3-4 veckor nu. Så vi klarar det :)


Men efter en lång dag med tandgnäll hos Alexander så hoppade vi i badet bägge två och sen slocknade han som en liten gris :)


Nu ska jag SLAPPA hela kvällen :)

Ovido - Quiz & Flashcards