Alla inlägg under juni 2012

Av Paula Nilsson - 27 juni 2012 01:08



En liten gosse som vaknade LÅNGT innan det var tid för det. Halv fem imorse var han jättepigg. Men slocknade vid halv sju igen :) Inte konstigt egentligen eftersom han somnade för natten tjugo över sex igår kväll.


Mamma kom och hämtade mig vid halv åtta - sen begav vi oss till Lund. Josse hade Alexander så länge :)

Så vi traskade in på Onkolog-mottagningen, och vi var nog de enda som gjorde det med ett leende. Men det kanske är så när man går in genom portalen för cancer, man är lyckligt ovetande när man går in - men inte alltid när man går ut därifrån.

Vi träffade en mycket kompetent och sympatisk läkare. Hon hade verkligen helt rätt jobb :)

Jag var med Mamma som moraliskt stöd och ja, ett par extra ögon och öron.

Vi fick beskedet på OM Mamma bär på en cancer-gen eller inte. Den har gått igenom familjen/släkten. Denna genen gäller specifikt bröst-cancer och äggstocks-cancer. Och min Mormor fick båda två.

Att bära på genen innebär att man under sin livstid har 80 % risk för att få bröstcancer och 10% risk för äggstockscancer. Det är inte säkert att man får cancer alls, men med en så hög riskprocent måste man ha ett extra öga och ha oftare kontroller.

Det är 50% risk att man bär på genen om en av ens föräldrar har det.

Man får själv välja om man vill veta att man har genen eller inte.

Jag har valt att veta. Med dessa extra-resurser och kontroller, känns det snarare som en trygghet att kunna hitta eventuell cancer i tid.

Vi pratade rätt mycket och åkte hem med lite blandade känslor.

Vi hann med en fika innan hemfärden och det var verkligen SKITmysigt att bara sitta och umgås med Mamma <3


Sen hem till en busunge och härja. Han var utvilad och glad, de hade sovit i soffan i 2 timmar tillsammans :)

Alexander sa Mo-Mo till sin Mormor idag, och det gjorde nog hennes dag ! Hon behövde det.


Sen har vi verkligen haft roligt. Krypit omkring, busat och skrattat.


När Anders kom hem invigde vi grillen. Han hade lagt kyckling i marinad redan igår - och GUUUUD så gott det var :)


Blev storhandling för min del, alldeles ensam ! Och det var sjukt härligt att gå där i min egna lilla värld. Spelade SKIThög musik i bilen och sjöng :)

På vägen hem stannade jag till hos Roger och Mattias. De bjöd på en snabb kopp kaffe och lite allmänt prat. Det var längesen vi satt så :) Vi har varit lite dåliga på att umgås på det sättet på sista tiden. Och jag älskar dessa stunderna. Jag är så glad att jag har dem i min familj, att de verkligen ÄR familj.


Här hemma hade Alexander släppt världens bomb till bajsblöja och alla som känner Anders vet hur svårt han har för det. Men det hade gått bra och lillfisen var nattad när jag kom hem :)

Blev ett litet städryck och en låååång dusch.


Vill bara berätta hur fantastisk min lillasyster är, hon ställer alltid upp ! Älskar dig Josefine <3


GRATTIS MADDE OCH LINUS TILL LILLFLICKAN <3



Imorgon blir det dejt med Sandra och Willjam, WOHOOOO !

Av Paula Nilsson - 25 juni 2012 21:15



ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖRRRK vilken lång dag det har varit.

Vaknade med sprängande huvudvärk och ett energiknippe till barn :)

Tänkte att om jag bara orkar fram tills Alexander sovit förmiddagsluren, så kan jag väcka Josse och be henne underhålla honom en stund. Men även hon vaknade med migrän :( Så vi kämpade tappert bägge två !


Vi hade ingen bil idag och ingen vagn heller (låg i bilen). Skittråkigt väder och jag kände mig bara allmänt degig.

Fick ett ryck och monterade upp lektälten som vi fick av Månslunda-mupparna i födelsedagspresent. Sen visste jag inte var jag skulle göra av dem - haha.

Så jag möblerade om i vardagsrummet här hemma. Nu har lillfisen en egen lekhörna OCH vi slipper ha leksaker i hela rummet.

Alexander tyckte det var skitkul med tälten :)


Sen hade vi kryptävling DELUXE. Vi turades om att kasta iväg bollen och sen tog det raketfart i rumpan på oss bägge två efter ! Som både jag och Alexander skrattade :)


Blev en mysig middag här hemma och sen ännu mer krypbus.

Alexander nattades redan 18.20 ikväll. Då var han totalt slut som artist och otroligt lättnattad.


Och jag vet något som inte NI vet ! :)


Imorgon barkar det av till Lund med Mammsen ! Alexander och Josse ska ha en förmiddag tillsammans <3

Av Paula Nilsson - 24 juni 2012 23:09



Jag tänkte att jag ska berätta lite om hur det är att ha en 1 åring :)

Detta för att jag har förstått att några människor kanske inte riktigt förstår eller blir förvirrade.


Eller ja, jag ska berätta om min 1-åring.


Alexander är i ett härligt stadie i livet. Han har utvecklat en egen liten personlighet. Han älskar när andra skrattar åt hans hyss och bus. Han hörs och syns väldigt gärna, helst syns.

Han kan nu ta sig fram precis där han vill, och detta går väldigt fort. Blicken fastnar på något speciellt och sen kan INGENTING komma emellan :) Det blir raketfart i rumpan fram! :)

Skulle detta speciella vara någonting han inte får röra eller leka med och man skulle lyfta bort honom eller ta bort handen - så går larmet. Då blir han jättearg och sur en liten stund, vilket OFTAST går över väldigt fort om man hanterar det rätt. Och direkt när lugnet lagt sig igen, så sätter raketen fart igen mot samma mål :P Då har man samma cirkus ett par gånger innan han förstått att Mamma menar allvar :)


Han har börjat äta nästan helt själv, vilket innebär en massa kladd. Han är helt underbar att titta på när han upptäcker att han kan själv och att det faktiskt går bra :) Eller när han säger "Mmm" när det är gott! Det är lika fantastiskt att se när han verkligen inte tycker om det som serveras. Då spottar han ut det och lägger tillbaka det på tallriken.

I samband med måltiderna vill han gärna äta och dricka det som alla andra äter och dricker. Det är ju inte alltid att det är särskilt lämpligt och då säger man nej. Min lilla busunge förstår ju inte varför han inte får, bara ATT han inte får. Så tålamod får man ha här :)


Alexander älskar att sitta med sina leksaker och varje dag upptäcker han nya saker han kan göra med dem. Han har nu börjat leka på riktigt :) Jag kan sitta och le sidan om honom! Han är så koncentrerad på det han gör och jag tycker verkligen att det är fascinerande att se :)

Även nyfikenheten är stor och han vill gärna vara med. Därför har han svårt att komma till ro att somna när vi är någonstans! Det är inte för att han trotsar eller inte är trött. Han är nyfiken helt enkelt :) Detta slutar oftast med att han blir övertrött, och det är ingen rolig historia. Men jag kan berätta att det är lika jobbigt för honom och oss - som det är för andra att gå igenom. Men med tålamod och att vi hjälps åt, så somnar han så småningom :)


Alexander älskar att "prata" och "sjunga". Och det gör vi mycket och gärna :) Han är så duktig på att komma ihåg rörelser till rätt sång. Han pekar och försöker sätta ord på flera olika saker! Han börjar memorera olika gester och ljud, så därför vill jag gärna att man tänker på sitt språk nu.


Han upptäcker sin kropp mer och mer. Han pekar på näsan om man frågar var näsan är. Han vet var öron, ögon och mun sitter. Numera vet han även var snoppen sitter ! Och DET är en fascinerande sak tycker min lilla busunge :) Mindre kul när bajsblöjorna ska bytas kan jag säga :)


Min lilla gosse är lite trotsig mellan varven och det man inte får göra, är absolut roligast. Vi försöker komma på ett bra och sansat sätt att hantera det, men det tar tid :) Vi har aldrig varit föräldrar innan så det är inte alltid lätt ! Ha förståelse för att vi provar oss fram ibland :)


Man märker snabbt på Alexander om han inte trivs eller inte är nöjd. Oftast är han trött eller uttråkad då. Men ibland kan han också bli stressad och överstimulerad. Tänk gärna på att man inte kan vara hur stressad och "uppkörd" som helst till honom - det slutar med gnäll och skrik. Eller så börjar han slå i ansiktet. Och detta måste man säga nej till.

Han trivs i ganska lugna och avslappnade miljöer. Ibland vill han sitta lite för sig själv och leka. Ibland vill han vara med, fast på lite avstånd :) När han vill leka och busa med en, då kryper han fram eller ställer sig hos en :) Vill han inte, så kryper han iväg.


Han drömmer ganska mycket och det kan vara ganska utmattande för honom, då han kan vakna av det. Han somnar om direkt, men han kan också bli otröstlig.


Min lilla gosse är en liten mamma-gris :) Han vill gärna sitta hos mig samtidigt som han kryper iväg ! Han sover som en stock sidan om mig och på senare tid har han till och med myst en del :)

Han älskar att kramas och vinkar gärna på ALLA !


Mitt lilla barn utvecklas varje dag och även om jag kan bli totalt utmattad efter en dag av trots och smågnäll - kan jag se charmen med varje fas.

Jag älskar mina dagar med Alexander. Vi har så förbaskat roligt! Han har lätt till skratt och busar gärna :) Vi dansar och sjunger. Han älskar att dansa till "vår" musik, inte till barnmusik.


Jag ville mest skriva om detta, för jag tror som sagt inte att alla förstår mig. Jag tycker inte att Alexander är jobbig, men jag känner SNABBT på mig om andra tycker det. Och jag blir väldigt ledsen när jag känner det. Jag vill inte vara i miljöer där jag känner att andra tycker att det blir jobbigt. Är det bara jag som tycker det är jobbigt? Där jag sitter och ler till Alexander och andra bara stirrar? Där jag försöker trösta ett antingen trött eller ledset barn och andra vill att jag ska få tyst på honom? Där andra känner sig avbrutna och irriterade för att jag springer efter Alexander?

Är det bara jag som inte vill ha det så?

Jag tänker ALDRIG ursäkta mitt barn.

Han är nyfiken och barn, precis som han ska vara :)


Det är min son, mitt allt. Jag lever och andas för min familj.

Jag pratar om min familj, för det är DET jag gör.


Så detta kan vara bra att veta :)




Av Paula Nilsson - 23 juni 2012 19:26



Hade en skitmysig midsommar med de bästa <3


För det första väckte mina gossar mig lite över 9. Då hade de varit iväg och handlat en jättegod frukost, satt på kaffe och dukat fram till oss. Då blir man alldeles varm i kroppen !


Sen mös vi och gjorde oss i ordning för midsommarfirandet.


Väl ute i Månslunda försökte vi hjälpas åt med mat och barn allesammans :) Sandra bjöd på en riktigt god förrätt, en av de godaste jag ätit :) Sen blev det midsommarbuffé! Där emellan fick vi dock pausa, då var vi sjukt mätta. Så vi spelade lite spel emellan. Jag och Anders turades dock om att jaga en övertrött och sur Alexander.

Vi avslutade med jordgubbar och lite mer spel sen :)

Till slut när barnen hade slocknat, så satt vi och mös och pratade.

En jättemysig dag och kväll med våra underbara vänner <3

Tyvärr var inte Alexander i form och det är väldigt jobbigt emellan varven då. För när han inte mår bra, då spelar det verkligen ingen roll vad man gör - så skriker han.

Som tur var så va vi med väldigt förstående och tålmodiga vänner <3


Idag har vi varit lite slitna mellan varven, allmänt hängiga. Men vi har myst, lekt och kört runt lite hela dagen. Kaffe hos mina föräldrar och kaffe hos Roger :) Alexander har varit på ett sånt bushumör idag, hehe. Ja, vi har skrattat mycket hela dagen :)

Ikväll begick vi en SYND. Vi gjorde hemmagjord pizza och GOTT var det. Alexander fick en egen liten höra av pizzan och den smaskade han i sig hur fint som helst. Med GAFFEL ! Usch, nu är han stor :P

Och efter en dusch med Mammsen och pyjamasbus, slocknade vår lilla busunge som en STOCK.


Nu njuter vi av varsit glas vitt vin och allmänt DEG på soffan <3


Alexander tar några förskrämda steg ibland, men vissa dagar är det för läskigt. Då vill han gärna hålla en hand :)

Av Paula Nilsson - 21 juni 2012 00:47



Då var den stora dagen över !


Började imorse med skönsång för både Anders och Alexander. Alexander blev så förvånad och förvirrad när vi kom in sjungades så tidigt på morgonen :) Öppnade presenter och mös i våra sängar lite. Av oss fick han en CD-spelare till sitt rum och en färgglad liten boll ! Av moster Josefine fick han ett leksakståg och en rutchbana ! :)

Febern var kvar imorse och det märktes, helt orkeslös :(

Josefine skickade upp mig i sängen igen och krävde mostermys under förmiddagen och jag kan säga att jag var INTE svår. Fick en behövlig sovstund där :)


Sen har vi städat och fixat hela dagen. ÄNTLIGEN fått ordning i kaoset på ovanvåningen :)

Josse och Alexander gick och lade sig några gånger tillsammans under dagen, de var krassliga tillsammans.


Anders slutade till lunch, sen kom han hem och gosade med oss. Jag körde och hämtade Tim i Tomelilla. Alexander fick en skitfin brandbil med en massa ljud i :) Vi drack kaffe och åt lite tårta. Jag är så glad över min vänskap med Tim, den är verkligen unik! Jag är så glad att han kom och gratulerade både Anders och Alexander.


Mamma kom hit med lite bord och stolar :) Tur man har en Mamma som fixar allt man behöver till en <3


Sen fick Alexander en rejäl febertopp, 40 grader :( Han bara låg helt slö och orkeslös. Jag ringde 1177 och kollade läget, blev orolig. Men det var fullt normalt att ha 40 graders feber flera dagar efter sprutorna. Hon tyckte dock att det var dålig stil av BVC att planera in det innan 1 årsdagen. Så jag fick rådet att ge mycket välling och vatten, och att skita i alla rutiner. Bara få i han vätska och försöka med mat med jämna mellanrum. Sen låta han sova när han vill !

Måste tillägga att Alexander alltid fått feber efter vaccinationerna, men han har ALDRIG haft 40 grader. Därför jag blev orolig.


Sen kom folket. Vänner, familjer och släkt ! MASSA presenter till både Anders och Alexander :) Fick en 3 hjuling (som han kan åka i redan nu, babycykel), aktivitetsleksaker, lektält, måttsticka till rummet, uteleksaker, kläder, badleksaker osv. Det är nästan roligare för oss att öppna hans leksaker , hehe !

Vi bjöd på baguetter och rosenbullar, med mycket pålägg. Fick dock låna smör av grannen men det gick :) Alexander fastnade för lökkorven, haha. Men aptiten är puts väck så han sög mest på den.

Sen hade jag gjort två tårtor, en till varje födelsegris :) Chokladtårta med marshmallow/oreosfyllning och chokladfrosting! Sjukt goda blev det :) Riktigt mäktiga !

Lillfisen gjorde enligt traditionerna, han fick kladda i sig tårta. Och han har aldrig smakat sånt innan, så det var "MmmmmA", hehehe :) Choklad runt hela munnen och en hel del på marken, men underbart sött !

Alexander var helt slut och ganska tagen, så han och Josse gick in och lade sig och mös rätt tidigt.

Vi satt kvar ute rätt länge och drack kaffe sen. Jag kan inte annat än skratta med Sandra <3

Hon halkade i en korv, hahahahaha <3


Vi hade kalaset ute, under partytält. Och det blev ju fantastiskt väder ikväll :) Kunde inte bli bättre!


Jag gosade med en febrig och trött Alexander innan han somnade för natten. Jag satt och tittade på honom och bara njöt. Njöt av att han nu är 1 år gammal och utvecklas varje dag. Att detta underbara lilla ansikte tittar på mig med så mycket kärlek och bus i blicken. Att världens finaste barn, är mitt. Tänk att vi har haft vårt första år tillsammans.

Att han nu är barn, inte bebis.

Tänk att jag och Anders lyckades med detta <3

Alexander, vi ser fram emot alla kommande födelsedagar !

Mamma och Pappa älskar dig så fruktansvärt mycket <3



Av Paula Nilsson - 17 juni 2012 23:06



Har haft huvudvärk hela dagen men har lyckats hinna med en del :)


Vi lekte och busade hela morgonen, jag och min lille fisunge! Han är så nyfiken och intresserad av ALLT. Och helst ska han traska runt ALLA möbler och väggar, och dra ner ALLTING på golvet :P Det kan bli vääääldigt frustrerande emellanåt. För jag är så jäkla dum och tror att jag ska kunna ha saker på borden :) Jag ger nog upp den idén snart tror jag.

Han har börjat förstå att eluttagen är förbjudna, men när han är på fel humör så ska han göra ALLT han inte får.

Detta är en väldigt rolig ålder, men också ganska frustrerande. Man kan leka, busa, mysa och verkligen ha skitroligt. Men sen kommer det de stunderna så man vill slita håret av sig. Jagandet och "nej-andet" är inte hälften så frustrerande som nattningarna.

Han vill ICKE släppa taget när det är dags att sova. Nu har han i och för sig varit krasslig i några dagar och vaknat av sin hosta. Men han ålar sig tills hans blir övertrött, sen skriker han och till slut finner han ro och slocknar. Vi har provat det mesta faktiskt ! Men vi kör en mixvariant och hoppas att det rättar till sig så småningom :)


Han har verkligen blivit en egen person nu, lilla Alexander. Och det är så roligt att se hur snabbt han lär sig, hur han vågar och hur han VILL göra saker. Jag tycker det blir roligare och roligare med denna lilla underbara gosse <3


Jag och Anders inhandlade 1 årspresenten, en CD-spelare till hans rum :) Och eftersom han inte riktigt förstår att han fyller år på onsdag så satte vi upp den direkt! Så får han en liten paket att öppna på morgonen på onsdag istället :)

Känns fortfarande overkligt att han fyller 1 år <3


Vi gick en svängom på Onslunda Loppis, men det var väldigt utgallrat redan!

Blev en söndagsstek till middag här hemma :) Blev SKITGOTT !


Sen kom Sandra, Viktor och lille Willjam på kaffe :) Och Mattias. Sen kom Ann-Louise och Roger också ! Plus Josse och Dennis :) Så fullt hus ! Vilket jag älskar <3


Jag känner mig bara allmänt lycklig just nu. Jag går ner i vikt, Alexander växer upp, Anders älskar sitt nya jobb, ekonomin vänder, det är sommar, jag har funnit mig själv mycket, vi har underbara vänner att umgås med. Jag har hittat DEN vännen, vilket har fattats mig länge. En riktig bästa tjejkompis.


Imorgon är det dags för 1 årskontroll och spruta för Alexander, så vi håller tummarna ! <3

Och sen leka lite med Sandra och Willjam.

Sen på lite Mamma-träff ! Träffa alla 1:isar <3

Av Paula Nilsson - 15 juni 2012 23:04



Har haft en sjuk liten nisse idag. Han hostar så det står härliga till och det rosslar fruktansvärt när han andas emellanåt. Och min lille gossefis är INTE ett sånt barn som sover, myser och är halvslö när han är sjuk och feber. Han kämpar emot och ska helst orka ännu mer än vanligt, så det resulterar i en oerhört gnällig och skrikig Alexander. Han är inte nöjd alls när han är sjuk !


Men hans kära Mormor kom på kaffe i förmiddags och då är han ju hur lycklig som helst. Även om man inte får göra som man vill :) Och när vi lekte på golvet alla tre, så gick han 6-7 steg mitt på golvet. Jag blev helt till mig, IGEN ! Han ser så stor ut helt plötsligt :) Jättestolt varje gång blir både han och jag.


Sandra och Willjam kom och joinade oss :) Och äntligen har Willjam börjat upptäcka Alexander också, han var sååå fascinerad. Han är så stabil och med, han vill också vara med och titta nu ! Alexander har lärt att ta fint på honom nu, hehe.

Jag och Sandra satt här med vårt kalla kaffe och halvkrassliga bebisar. Alexander somnar ju som vanligt till vårt babbel :)

Åter en sjukt skön och rolig dag med Sandra <3


Nu ikväll har vi grillat, hämtat hem en resesäng, gottat på lite nötter och ölkorv och bara MYST !

Efter en lång dag med en liten sjukling sa Anders till mig: "nu klär du på dig och kör och handlar lite fredagsmys, du behöver andas".  Och han hade rätt. Jag behövde ladda lite batterier ikväll :)


Alexander är HELSÅLD på sin resesäng ! Han hoppar, kryper, leker och myser i den. Antar att det är nyhetens behag :) Och så är där INGA spjälor. Vi har den uppfälld i vardagsrummet så han kan sova middag där. Han sover inte bra på dagen i sitt rum. Den står dessutom helt perfekt här vid soffan ! :)


Imorgon får vi hoppas att lillfisen mår bättre :) Så ska vi ha en mysdag ! Längesen vi bara var hemma :)

Av Paula Nilsson - 13 juni 2012 21:52



Idag är det 1 år sen jag reste mig ur soffan och hela täcket blev plaskblött. Jag blev jättechockad och lade mig ner direkt, då Alexander inte var fixerad än. Vi ringde förlossningen och blev beordrade att åka in själv men att jag skulle vara i liggläge hela vägen. Här började hela förlossningscirkusen :)

Tiden har gått så fort <3


Annars har det varit en underbar dag ! Började med att leka med Alexander, vi skrattade bägge två så det stod härliga till. Sen städade jag lite och Alexander kröp efter :) Han försökte väcka moster ett par gånger, genom att knacka på dörren och säga: HO HO ! Det gör han varje morgon :)


Vi körde en sväng till Sandra och Willjam :) tog en liten snabbis-kaffe ! Och det är alltid lika underbart att umgås med Sandra.


Blev en tur till Ystad sen. Gick lite på stan och kollade lite affärer :) Alexander slocknade i vagnen! Jag, Josse och Suzie fikade på Max - underbart att de har en LCHF-meny. Alexander tyckte dock inte att jag skulle äta salladen bredvid - hela brickan åkte i golvet. Hahahaha !

Köpte även födelsedagspresent till Anders :) Blir lite svårt att toppa förra årets födelsedagspresent dock :) haha ! Men , man kan ju inte föda barn den 20:e juni varje år :) haha !

Blev en runda till ÖB och inhandlade lite kalas-saker. Blev Nalle Puh-tema :) Fattar ICKE att han fyller 1 år på onsdag.


Hem och åt en underbart god middag. Man lider ju inte precis av sin bantning när man kan äta baconinlindad brieost :)

Sen kom Mamma och Pappa på en liten kvällskaffe.


Måste säga hur hela min själ värmdes av Sandras underbara blogginlägg <3 Jag är så lyckligt lottad att jag har henne som vän ! Min lilla bästis <3 Vi kan verkligen prata om ALLT och det är så skönt. Vi kan ventilera om allt från smakportioner till åsikter om sex. Jag kan verkligen vara mig själv med henne och det viktigaste av allt -hon får mig att skratta VARJE dag.

Jag litar på henne till 100 % och hon vet nog allt om mig.

Hon är en helt fantastisk Mamma till världens goaste lille gosse.

Jag älskar dig också Sandra <3

Ovido - Quiz & Flashcards