Alla inlägg den 15 mars 2012

Av Paula Nilsson - 15 mars 2012 21:20



Synd att vädret inte var lika kul idag. Såg höstigt ut !


Men men, vi hann med en hel del ändå.


Har diskat, lagat lunch och middag, bakat chokladfudgetårta, städat, busat med lillfisen, varit och handlat, bråkat med spotify och haft kaffegäster ikväll :)


Och den tårtan säger jag : GUUUUUD ! Den blev såå god. Riktigt kladdig, saftig, chokladig och mmmmmmm.. Och det tyckte resten också :)

Är sjukt stolt över att jag bara tog en bit, den minsta biten dessutom :)

Alexander var så svartsjuk på oss, men fick några majskrokar och blev lika glad igen.


Han har blivit så duktig på att plocka i sig maten själv. Macka, banan och annat plock. Blir mindre och mindre kladdigt :P Och dricker jättefint ur sin pipmugg själv !

Den här lille mister Olsson, är en riktig vilding. Han rullar runt som en tosing på golven och han tar sig in ÖVERALLT. Och han kan inte riktigt avgöra avståndet till saker med huvudet, så idag har han fått sina första två små små blåmärken i pannan.

Han rullar under soffebordet och det går FORT, och så slår han huvudet i bordskanten när han ska titta på oss. Han gråter inte ens, för han är så inne i sitt rullande och kravlande. Men Mamma-hjärtat gör ju lite ont när man ser !

Han lär ju slå sig många gånger och ännu värre. Men så stor är han inte än :)

Borden och stolarna är jätteroliga att försöka dra sig upp mot, och möblera om lite.

Och det lite mindre roligare just nu är att han drar jättehårt i håret och han försöker slå och riva i ansiktet. Försöker markera att han inte får! Och han vet att han inte får, så när man säger nej - börjar han gnälla och småpipa.

Detta lär bli en kamp. Men skam den som ger sig :)


Imorgon har jag faktiskt ingenting planerat på dagen. Men på kvällen ska jag till Steffi och dricka vin :) Första gången på sjuuuuuuuuuuuuuuuuuuuukt länge jag ska iväg själv ! Så Alexander och Anders ska ha grabbkväll :)


Nu är det nära... SNART kommer hon hem ! Kan riktigt känna den bamsekramen och doften av henne ! :) Nästa helg är det inte lönt att ni försöker planera in något med mig. Ska bara njuta av att lillasyster är hemma :)

Av Paula Nilsson - 15 mars 2012 21:13



Ingredienser

150 gram 
2 st 
2,5 dl 
1 tsk 
1 msk 
1,5 dl 
0,5 dl 
1 tsk 
Fudge
1,5 dl 
1,5 dl 
2 msk 
100 gram 
75 gram 

Garnering
1 msk 

Tillagning

ca 10 bitar

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kaffet. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Rör i det smälta smöret.

3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen.

4. Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet. Ta kastrullen från plattan och rör i smöret. Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna.

5. Pudra över kakao.

Jag gjorde dubbel sats av fudgen :) GOTT GOTT !


Vill man få den att stelna bra, så ställ den i frysen några timmar :)


 



Ovido - Quiz & Flashcards