Alla inlägg under januari 2012

Av Paula Nilsson - 8 januari 2012 16:57



Varje dag säger vi exakt så här till varandra, minst 5-7 gånger. Det är vår grej och det älskar jag.


-Jag älskar dig !

- Jag älskar dig ännu mer!

-Det går inte..



Av Paula Nilsson - 8 januari 2012 11:07



Igår fick jag sovmorgon, vilket var helt underbart skönt. Anders busade runt med lillfisen här :)


Sen körde vi ut till min Pappa och skulle fixa bilen. Eller ja, de skulle fixa med det. För mig är ALLT som innefattar fordon ett främmande språk. Jag skulle vilja kunna det, men jag kan inte det. Det går inte in. Jag tror faktiskt jag är lite fordon-intolerant.


Jag gick in till Pia, mina föräldrars granne, så länge. Hon blev så glad att jag kom in med lill-fisen där. Vi snackade och uppdaterades lite :) Hon är lite av en extra-mormor !


Lillebror hämtade mig och körde mig till mitt gamla jobb. Jag och lillfisen drack kaffe där och jag kan ju bara säga att det uppskattades VERKLIGEN <3 Det är inte klokt vad de flesta äldre människor älskar barn !

Hade verkligen supermysigt och det är så roligt att träffa alla kollegor. Vissa av dem har verkligen engagerat sig och brytt sig sen jag fick barn :) Och det värmer !


Sen hem till Mamma och Pappa igen. Jag och Mammsen fixade taco till middag :) Josse fick massa Alexander-mys under tiden! Det fick nog allihopa därute igår :)

Åt middag och hade skittrevligt. Satt och snackade i oändlighet. Vi kan ju verkligen prata om allt ! Jobbiga saker, roliga saker och intressanta funderingar. Och det tycker jag är underbart ! Är glad att jag har allihopa i mitt liv <3 Och att Alexander har dem i sin familj.


Körde hem med en sovande liten fis :) Som somnade om gott i sin säng när vi kom hem ! Anders satte sig på motionscykeln halv ett på natten :P haha. Han är så jäääävla duktig. Vi har verkligen kämpat nu och verkligen gått in för det. Vi tänker inte falla dit mer! Och det är så skönt att vi båda bestämt oss :)


Sen satt jag, Anders och Josse och snackade till KVART I FEM imorse :O Om verkligen ALLT! Jag grät några skvättar för att hon ska flytta och ja, vi bara babblade allihopa :) Älskar såna nätter !


Men jag älskade inte morgonen. Vaknade av ett underbart ljud dock. Ma-ma, Ma-ma ! Det blödde ur ögonen kan jag säga. Men man bet sig i läppen och gick upp. Han har härjat hela förmiddagen. Lite i gåstolen och mest på lekmattan. Han är för go mitt lilla vilddjur <3


Blir att städa och underhålla fisen idag :) Kanske att sova en liten stund när jag har väckt Anders ! Behöver nog lite mer än 4 timmars sömn detta dygnet.


Nu får vi äntligen känna hur medgång känns, och fy TUSAN vad underbart det är <3

Av Paula Nilsson - 6 januari 2012 20:01



Igår hade vi fullt ös hela dagen :) Först kom Mamma hit och myste lite med oss allihopa, mest lill-fisen. Hon sätter inte mig i knäet längre och gullar? Hmmm... Man börjar nog bli gammal, haha :)


Sen kom Sandra hit och umgicks med oss. Och en stund efter kom Victor :) De åt middag med oss och drack massor av kaffe med oss :) Roger och Sonja kom också på kaffe. Sandra är för go när hon skrattar, haha ! Hennes humor är sjukare än de flestas, och jag älskar det. Jag fick känna bebisen sparka, WIIIE ! Så konstigt att känna det på någon annan. Har bara känt det på mig själv ju. Men det är magiskt :) Han är en livlig liten gosse där inne. Vi kunde till och med se foten/handen riktigt! Han försökte sparka bort Sandras telefon från magen :) Fick även ge Sandra lite massage, det behövs när man är höggravid :) Kommer själv ihåg hur skönt det var. Ska ge henne lite fotbehandling också, lovade jag :P OCH jag ska få äran att gipsa hennes mage :) Ska bli skitkul ! <3 Är så glad för deras skull !


Blev återigen en envis nattning med lill-fisen igår. Men han somnade till slut :) Det som gör att han vaknar till hela tiden när vi försöker natta är att han får tag i nappen och drar ut den, HELA tiden. Så precis när man ser ögonen rulla och han är på väg in i dimman sååå drar han ut nappen och blir klarvaken igen. SUCK säger jag !


Funderade även igår på att fy fasiken vad glad jag är att vi är där vi är. Att vi inte är på t.ex Tingvalla och super som svin. Det är så skönt att bara leva livet och verkligen njuta av det. Andra tycker det är roligt, och det förstår jag - jag har gått igenom det. Men nu några år senare är det en befrielse att ha kommit vidare :) En fest någon gång ibland är alltid trevligt, finns faktiskt barnvakt :)

Sen hade det ju alltid varit trevligt att bli bjudna nånstans, någon gång av någon. Det händer VÄLDIGT sällan. Vi har många gånger frågat oss vad vi gör för fel? Men ingen vill säga vad så.


Idag har jag och bubbefisen haft oss själva en hel del. Vi har verkligen härjat och busat. Vi gick upp mycket tidigare idag :) Men tji fick jag, han somnade två gånger innan middag. Tänker inte bråka så mycket med honom om sömnen heller. Han är bebis och nu har han börjat härja runt. Han blir trött och vill sova lite. Då får han göra det :) Och så får vi hoppas nattnings-fasen rättar till sig med tiden :)


Sen körde vi till min kusin Oscar och hälsade på ! Mycket trevligt att sitta och snacka. Han lekte lite med Alexander och berättade om deras mexiko-resa :) Pontus kom också dit mot eftermiddagen, längesen nu ju !


Blev en kycklingsallad med hem för oss båda. STOLT som fan över oss! Vi har varit helt socker och onyttig-fria i 5 dagar nu. Och det har varit fruktansvärt jobbigt. Jag till och med öppnade en läsk idag och luktade på den. Det var nära att jag tog en klunk, men jag hejdade mig :) KLAPP PÅ AXELN ! Vi har verkligen gett oss fan på detta nu :)


Alexander hasade sig fram några centimeter idag. Han rullade runt och runt, sen drog han sig ca 15 cm fram till lära-gåbilen :) Han är så söt när han är igång! Och han skrattar hela tiden :) Mellan Ma-Ma och Da-da :)


Tror jag ska försöka ge gröt till honom imorgon bitti, istället för ersättning. Ska vi se hur det går :)


Nu ska jag njuta av ett underbart ljud. Väldigt sällsynt, men mycket välkommet. Anders ska diska ! <3 Alexander står sidan om i gåstolen och försöker hjälpa till :)


Till mina familjer, vänner och alla jag bryr mig om - jag älskar er. Jag älskar att umgås med er och prata med er. Ni är guld värda för mig! Ni som verkligen visat det senaste halvåret att ni alltid kommer vara mina nära och kära <3 Jag säger som Lina, på facebook - man lär sig snabbt vilka som är äkta vänner. Det räcker att man flyttar en mil eller två, så står man där. Vänner-rummet i hjärtat halveras ganska snabbt. Prova sen få barn på det, då är den där oerhört betydelsefulla fjärdedelen kvar.  Inte för att någon har gjort något, eller betett sig dumt - utanför att våra liv blir så annorlunda. Och att inse att bara för att man är i olika faser kan man inte umgås, gör ont. Man vill inte erkänna det, man vill inte starta någon scen om det, man vill inte bli ovän med någon - men fy fasiken vad ensam man kan känna sig bortglömd ibland. Jag är fortfarande Paula - glöm aldrig det. Och till er som aldrig glömt det och som fortfarande ser Paula, tack <3 Ni betyder allt !


För övrigt har denna vecka gått oerhört fort. Man hinner inte med :P

Av Paula Nilsson - 4 januari 2012 22:31



Vi har försökt få mycket gjort idag :) Och ätit skitnyttigt och bra hela dagen !


Jag har cyklat på motionscykeln, skönt att komma igång.


Gjorde efterrätter och yoggi-mellanmål till lill-fisen. Blev hallon/melon yoggi, äpple/banan/melon-yoggi, kiwi/melon-puré, äpple/banan/melon-puré och nånting till. Tyckte det var jättekul att göra egna :) PLUS att det är sjukt ekonomiskt! Ville bara fortsätta :) Provade att ge hallon/melon-yoggin ikväll och den var väldigt populär. Den slank ner fort som attan !


Vi har även börjat plocka undan julpyntet idag ! Lite gardiner, adventsstakar, julpynt osv. Rätt skönt faktiskt ! Älskar våra andra inredningsdetaljer. Alla ljuslyktor och lampor. Jag är ju en ljuslykte-fantast :)


Och nu verkar vår tvättmaskin ha gett upp. Suck ! Tur man bor i hyresrätt och kan ringa hyresvärden. Ska ringa imorgon och se om de kan laga den eller om vi får en ny. Den tar inte in tvättmedlet,  luckan låses och man får inte upp den alls längre, programmen startar inte.. Så jag och Josse stod och vred ur alla handdukar, hennes tvätt som låg i maskinen såklart.


Anders har cyklat idag också , skitduktig är han ! :)


Men även ikväll har vi en envis bebis som inte vill somna för natten. Och ändå sover han inte mycket på dagen! Får prova plocka upp honom ännu tidigare imorgon ! :)

Av Paula Nilsson - 4 januari 2012 00:12



Gick upp med bubbefisen lite tidigare idag, för att se om han somnar lättare till natten sen. Åt faktiskt frukost, en liten portionsyoggi. Allt jag får ner på morgonen i alla fall.


Vi lekte och mös här hemma. Blev lite middag med bubbefisen innan vi körde iväg.


Vi körde och till Mormors grav. Hon skulle ha fyllt 80 år idag ! Jag köpte med mig en bukett tulpaner :) Hon älskade tulpaner. Jag tog bort lite snaffs och sa grattis.

Det gör så ont i mig att hon inte är med oss. Att jag inte kan ringa henne och ha våra pratstunder. Att hon inte är med nu när vi har barn. Att hon inte ser var vi  är idag.

Jag kan fortfarande inte förstå att hon är borta, och nu är det 4 år sen hon dog. Varje gång man kör förbi Rosenhill, vill man upp och säga hej.

Min Mormor var inte bara en gammal person som tillhörde familjen. Hon var en bästa vän. Hon har var inte gammal i sinnet. Hon ÄLSKADE mode, såpoperor, tv-serier, prata i telefon och hon såg inte det sämsta i folk. När jag var som värst, trodde hon på mig. Hon såg mig med andra ögon. Därför hade jag stolt velat visa upp mitt liv idag. Fast jag vet att hon hälsar på ibland ! <3


Sen körde vi inom på något nytt outlet i Ystad. Ingen höjdare enligt oss. Men för lite äldre var det perfekt !


Och till slut blev det STORHANDLING :) På Willys såklart ! Vi tänkte verkligen igenom allt vi köpte. Vi tog bara light-produkter, nötkött, kyckling och MASSA grönsaker. Vi vet att den maten funkar för oss. Viktväktarmat. God men nyttig.

Vi köpte även en hel del så vi kan göra egna efterrätter och mellanmål till bubbe-fisen.

Egentligen är det inte klokt vad billigt det är att handla där. Vi kom ut med 8 fulla påsar som innehöll ALLT. 1700:- blev det. Och då har vi mat lääääääääääänge. Och inte bara mat ju, även en hel del annat.


Hem och lagade en god middag, medan Josse och Anders for iväg och köpte en motionscykel. 200 :- ! Perfekt :)


Anders cyklade 20 minuter, ett steg till taget ! Både bra mat, promenader och cykling. Vi blir snart fit :)


Ännu en kväll med en envis bebis. Ville inte somna alls förrän 22.00 Han har vaknat några gånger av mardrömmar men somnat om igen. Har fått till mig nu att detta bara är en fas, så det är bara att gilla läget :P

Annars äter han bara ersättning morgon och kväll nu. Alla andra mål är ersatta. Han gillade inte alls majsvällingen, så vi får prova någon annan sort. Inte konstigt, den är skitäcklig. Någon som vet om den här Godnatt-vällingen är bra?

Hela dagen har det låtit Mam-Ma. Även om man vet att han inte förstår vad Mamma betyder, så blir man ändå helt varm i hjärtat <3


Josefine - vi finns här alltid. Vi kommer alltid göra allt för dig. Kan inte förstå hur man kan göra såhär mot dig. Håller tummarna för imorgon <3 ÄLSKAR DIG !

Av Paula Nilsson - 2 januari 2012 22:18



Vi vaknade verkligen med nya tag imorse. Vi fick kaffegäst på förmiddagen, Andy tittade ut :)


Alexander åt middag, vilket som vanligt går väldigt bra ! Kom dock på att vi ska införskaffa en pipmugg, den lilla flaskan är inte bra alls.


Han sov lite middag, skulle dock vilja att han sov lite till men men.


Sen traskade vi på en långpromenad :) Alexander satt och inspekterade ALLT vi gick förbi ! Så skönt att komma ut ordentligt. Vi går alltid och kollar på en massa hus - det är så kul att vi har samma drömmar i framtiden.


Sen hem och gav Alexander lite mellanmål. Vilket också gick jättebra!


Jag tog äntligen tag i det ENORMA diskberget efter nyårsafton. Det tog tid kan jag säga :) ha ha ha . Men fy fan vad skönt det är när man är klar och allting är i ordning. Anders satt på lekmattan och lekte med lillfisen, som sitter så fint nu :)


Blev även kvällsgröt för lillfisen, vilket OCKSÅ slank ner utan problem alls :) Och vi mixade ihop massa mat till bubbe-fisen och frös in. Sen åt även vi :)


Sen pyjamasdags och nermysning med Alexander. Han fick sitt kvällsmål vid 19.30 och slocknade totalt! Jag tänkte YEEEEEES ! Han har tramsat nu de senaste kvällarna, så att han somnar och sen vaknar igen. Jag bar in honom i sin säng och där sov han vidare som en stock. Jag och Anders andades ut och tänkte - vilken perfekt dag för lillfisen!

MEN TJI FICK JAG ! Lite över nio så hörs ett vrål innefrån sängen. Ja visst, där låg en klarvaken liten gosse. Försökte få honom att somna om där, lääääänge dessutom. Men icke. Till slut tog vi upp honom och försökte ute i soffan.. Icke!

Vi har försökt trötta ut honom, men icke ! Han bara skrattar och skrattar :P hehe.

Nu är klockan kvart i elva och nu fick vi göra ett nattmål till, så Anders håller på att natta. Så håller vi tummarna för att det funkar!


Vår lilla älskling har sovit så bra alltid. Han har inte vaknat på natten sen han var ca 2 månader, han har de sista 3 månaderna alltid somnat innan 21 på kvällen, när han har somnat - då har han somnat för natten. Men nu somnar han vid 20.00 och vaknar vid 22.30 igen. Så nu får jag igen för att jag har haft det "lätt" innan. Hoppas verkligen bara det är en övergångsfas, typ att de där oerhört sega tänderna som gör honom orolig. Har ju hört att mellan 5-7 månader är en lite mer orolig fas, då de söker oerhört mycket trygghet. Det är då de börjar ta in alla intryck och upplevelser, och börjar drömma ordenligt har jag för mig? Och de brukar få första tanden :)

Aja, vi kämpar vidare :)


Letar förresten efter en motionscykel - någon som har ?

Av Paula Nilsson - 1 januari 2012 23:15



Vi höll på hela dagen här hemma :P Vi städade och möblerade om! Och med oss hade vi en otroligt gnällig Alexander, hehe. Men det gick bra ändå !


Så vi serverade igelkott med salta kex och ölkorv till förrätt :) Den var som vanligt väldigt uppskattad !


Barnen sprang omkring och lekte, alla lillfisens leksaker var överallt - haha !


Vi åt grillspett med tillbehör, olika såser och så - blev skitgott. Anders grillade som en dåre på den lilla grillen, haha :D


Sen åt vi chokladfondant och drack kaffe :) Och en liten päronkonjak - nam nam :)


Blev raketer, skumpa och sån här ching chong-lampa :P Alexander somnade i vagnen av allt oljud, haha. Emma och Maria ringde, man blir så glad när ens vänner hör av sig <3


Vi tog lite kaffe till och satt och umgicks :) Alla barnen hade slocknat förutom Alicia, hehe.  Neo sov i vagnen, Yasses Alexander somnade på köksgolvet och vår lillfis låg i sängen.


Kan säga att hela kvällen hade vi full rulle här :) Det var helt underbart mysigt att vara 3 familjer tillsammans! Att se barnen trötta ut sig och sen kämpa emot sömnen, hehe. Vi skrattade, pratade och hade skittrevligt allihopa <3

Så tack för en helt underbart trevlig nyår, precis så ville jag att Alexanders första nyår skulle vara. Massa lek, barn, stimm, familjärt, roligt, mysigt och bara så det ska vara.


Är helt sjukt trött ikväll, därför jag inte skriver så mycket :)


Ikväll åt vi söndagsmiddag hos mina föräldrar och det var sjuuukt gott. Alexander sa flera gånger Ma-ma till mig :) Även om man vet att han inte förstår det, så SA han det :)


Och detta året är våra löften att ta hand om vår hälsa. Vi vill gå ner i vikt, ta hand om oss och njuta av livet <3


Återigen, tack för en underbar nyår !

Ovido - Quiz & Flashcards