Alla inlägg under december 2011

Av Paula Nilsson - 21 december 2011 22:54



Skulle egentligen på mamma-fika imorse, men det sket sig för oss. Men fick säga till mig själv att det är ingenting att hänga läpp för ! Vi ses ju fler gånger <3


Anders och lillfisen har myst och lekt massor idag, så underbart att se och höra :) Moster har också varit med hela dagen !


Vi har slagit in alla julklappar, så nu är vi färdiga med det :) Har faktiskt skrivit julrim till ALLA. Och de blev riktigt bra :) Anders blev lika imponerad för varje rim !


Vi har griljerat skinkan idag också, blev suuuupergott ! <3


Vår lilla fis ville icke somna ikväll, så för en halvtimme sen slocknade han. Och han somnade i sin egen säng. Ibland är han lite envis :) 


Imorgon kör vi nog till Kåseberga och hämtar sillen till julafton. Mysigt att träffa min farmor och farfar också ! <3


Vi har försökt ta nya tag idag ! Kan behövas ibland..

Av Paula Nilsson - 20 december 2011 21:15



Tänk att vår lille gosse redan är 6 månader ! :O Tiden har gått så fort och tänk hur mycket han har utvecklats. Mammas och Pappas lille gosse <3


Hade en underbar morgon/förmiddag med min lilla älskling. Han for omkring som ett yrväder i sin gåstol. Han kom till och med på att om han tog sats in i sovrumsdörren, så öppnades den :P Den stod ju bara på glänt. Så det gjorde han ett par gånger :)

Sen kom mens-kramperna. Anders sa till mig att gå och lägga mig. Så jag lade mig några timmar, det enda som hjälper tyvärr.

Och när jag ligger och vilar så bajsar lilla fisen. Och Anders försökte stolt byta blöjan. Men nu när han har börjat äta vanlig mat varje dag så luktar det VE och FASA! Anders klöktes och hade sig, sen gjorde han världens mest otippade sak. För han slippa den värsta doften så sprayade han dassa-spray i blöjan ! HAHAHAHAHAHAHA ! Det blev ju bara värre. Så Josse hjälpte honom med det värsta :P Som jag skrattade när jag hörde dem och när de berättade sen :)  Det blir något att berätta för Alexander när han blir stor. Anders försöker i alla fall :)


Jag åkte in till Ystad och träffade min kära bror. Vi gick på stan och shoppade julklappar :) Så mysigt att umgås helt ensamma ! Snackade om allt och ingenting. Avslutade med middag på donkan :) Tack för idag lillebror, har saknat det <3


Sen hem och myste med lillfisen. Sen gjorde vi pepparkakshus. Och det blev ju bra, INTE ! hahahaha. Vi hade typ ingenting att dekorera den med, så det blev lite smågodis och florsocker :P hahahaha ! Ajja, vi fick oss ett gott skratt i alla fall :)


Får se om vi griljerar skinkan ikväll också . Lillfisen är nattad och ligger i sin säng :) Tro det , efter hur han SPRINGER  i gåstolen :)


Älskar livet <3

Av Paula Nilsson - 19 december 2011 21:57



Har inte varit en rolig dag idag. Eller ja, den blev bättre efter hand.


Fel vecka började och jag blir på ett djävulskt humör. Anders fick sig ett par skrapor, tyvärr. Usch, hatar att humöret kan svänga så jävligt när det är den tiden i månaden kommer. Tur att han verkligen förstår mig och vet precis hur han ska bete sig för att det ska hjälpa.


Annars har vi mest myst idag. Alexander ersatte eftermiddagsmålet idag också. Så först till middag åt han en stor burk mat och sen en halv burk efterrätt. Sen på eftermiddagen fick han fruktyoghurt. Vilket gick hem :) Han är så duktig.

Denna dagen har varit rätt smågnällig från och till. Så där fick jag för den fantastiska dagen igår :P hehe !


Blev en god middag. Råkaka, creme fraiche, rom, räkor och massor av lök :)


Nu är lillfisen nattad och vi ligger i soffan och myser :)


Imorgon har jag en dejt med min kära lillebror <3

Av Paula Nilsson - 19 december 2011 00:59



Ja gårdagen finns det inte så mycket att säga om. Blev Alexander-bus och mest slappa. Micke var här nästan hela dagen, verkligen längesen vi bara satt och snacka. Anders och han körde några rundor och Micke hade massa lek med lillfisen.


Idag så har jag gjort en jäkla massa. Steg upp och körde direkt till mina föräldrar för att hämta julpynt till Josse :) Och det var ju hemligt och eftersom Josse sov där inatt fick jag och Mamma smyga :)

Sen inom på Boan och köpte en liten plastgran!

Och jag kan säga att vägarna mellan Köpingebro och Tomelilla var INTE roliga idag. Tur jag körde helt själv.

Hem och såg världens gulligaste sak. Anders och Alexander hade somnat om i våra sängar :) Lillfisen vaknade direkt när jag kom hem !

Julpyntade hela ovanvåningen till min älskade lillasyster. Och anledningen att jag gjorde det kom igår. Jag gick upp för att hänga upp hennes tvätt och insåg att där fanns INGEN julkänsla alls. Fick jätteångest och kunde inte låta det vara så. Så därför körde jag och ordnade allting. Satte ihop granen, satte ut lite tomtar och ljusstakar. Anders och bubbe-fisen kom upp och hjälpte till att klä granen :) Sen lade jag alla hennes julklappar under granen och dammsugade lite! Blev så nöjd, kände hur julen hade smygit sig upp där.

Sen ner och gav lillfisen mat. Och JÖSSES vad han älskar riktig mat. En stor burk biff stroganoff slank ner utan problem, och till det drack han nästan en hel flaska vatten :) PLUS att han åt en halv stor burk ananas/päron/äpple. Märks direkt när han är mätt ! Då tittar han på allt annat och vill inte alls ha det i munnen. Han öppnar munnen och tar in allting på tungan för att sen dreggla ut det :P Sen var han jättekladdig och supertrött ! Inte särskilt svår att få till en middagslur ;) Som han numera tar i sin egen säng ! Skönt. Då kan vi själva göra annat när han sover.

Under tiden han sov så bakade vi lussebullar och gjorde fler pop-upcakes. Fast vi rullade dem i 3 olika chokladsorter. Blev SJUKT goda.

Middagsluren varade i 2,5 timme för bubbefisen. Så vi hann baka, diska undan, plocka undan och allting innan han vaknade.

Vid fem-tiden kom Roger, Micke och Mattias :) Adventskaffe ! Vi öste fram allting vi hade bakat och det blev väldigt uppskattat - speciellt pop-upcakesen. De var mycket populära ! De lekte massa med Alexander och vi tog lite foton på Farfar och bubbefis. De kollade sjuka klipp på youtube, ÖRK ! En riktigt mysig och trevlig kväll. De blev nog lite avundsjuka på steken Anders haft i ugnen flera timmar :P


Sen åt vi en riktigt god middag. Fläskestek med potatis och sås. Anders kockade idag! Jag lärde honom att göra sås och den blev GUDOMLIG. Köttet var helt perfekt, långsamt tillagat :) Men ett tips, ät inte middag efter adventsfika. Det leder till direkt illamående, haha !


Lillasyster kom hem och blev överlycklig när hon såg sin ovanvåning <3 Ville verkligen att hon skulle känna sig uppmärksammad och sedd. Att hennes jul är lika viktig som vår. Att hon är en av oss, inte ivägen. Att jag kommer sakna henne fruktansvärt mycket, inte bli lättad. Att hennes jul här, ska bli något minnesvärt. Hon ska för första gången på länge, känna den där julkänslan. Hon ska få känna att hon kan njuta. Hon ska vakna på julafton som ett barn, som blir alldeles ivrigt ! Jag ger mig inte förrän den känslan når henne <3


Nu ligger jag som en jäst padda på soffan kan jag säga. Imorgon blir det en långpromenad med Alexander ! Och bygga pepparkakshuset :)


Måste tillägga att mellan allt detta har jag tvättat och haft MASSA Alexandermys. Han var otroligt lättnattad ikväll. Så som det var idag, har varit helt perfekt. Upp på morgonen vid 8 och äta. Sen lek och morgonmys. Lite gåstol, lite lekmatta, lite kramas och gosas. Sen middag med riktig mat. Därefter en middagslur på några timmar. Att han sen vaknar och är sådär mysig och gosig. En massa lek och bus. Sitta med oss vad vi än gör. Prata och sjunga. Sen ett eftermiddagsmål. Fortsätta sysselsätta och leka. Vid sju-tiden på med pyjamas. Sitta eller ligga och gosa. Sjunga lite och njuta. Och vid halv åtta-åtta, nattning. Därefter hela nattsömnen.

Inga små power-naps och det gjorde verkligen det underbart lätt att natta honom sen ! En perfekt rutindag för oss :) Alla dagar ser verkligen inte ut såhär.  För ibland sover han många gånger , typ 10 minuter per gång. Han kan vara otroligt smågnällig. Inte vilja mysa. Inte leka. Ibland kan de dagar komma då han äter nästan hela tiden, typ "tillväxt-dagar". Ibland otroligt svår att natta i tid. Men så är det med de små liven, man lär sig varje dag ! Man lär sig vad som fungerar för en och vad vi allihopa trivs med. Och bebisar, precis som alla vi andra - kan ha dåliga dagar. Tro det eller ej, haha. Men idag, har varit en helt underbart fantastisk dag <3

Av Paula Nilsson - 17 december 2011 00:27



Idag har varit en av de bästa dagarna på länge. Vi vaknade och gjorde oss färdiga allihopa, morgonmys :) Sen körde hela familjen till IKEA. Och det är inte klokt vilken snäll liten gosse vi har! Han satt fint i vagnen och kollade runt på allt kul. Han ga-gade på hela tiden och skrattade. Inte ett enda gnäll under 2 timmar på IKEA. Vi gick där för oss själv och kollade. Köpte lite julklappar och bara njöt. Vilket var helt underbart !


Sen fikade vi lite på vägen hem och gav lillfisen lite mat. Måste även säga att vi nu gått över till Baby Semp 2 :O Han äter ju vanlig mat mitt på dagen nu, men rent ersättningsmässigt så har vi gått upp en nivå. Och det kändes lite konstigt :P hehe.


Vi kom hem på eftermiddagen och låg och busade med lillfisen i våra sängar. Så skrattig han är. Sen gjorde vi oss i ordning och kom iväg. Josefine var barnvakt till Alexander :)


Ni som också är mammor, visst är det en viss känsla att klä upp sig och gå ut? Även om man inte ska festa! Det är underbart att få känna sig lite fin :)


Vi åt en 3-rätters middag på La Cardinal. Så mysigt vi hade det. Vi bara njöt och rådde om varandra. Maten där är ju helt fantastisk! Servicen är kanske inte den bästa men det sket vi i, hade bara ögonen på varandra ikväll :)

Vi kom även på att vi har varit tillsammans i 2 år och 11 månader, eller 35 månader :P Den bästa tiden i mitt liv <3


Sen körde vi hem, SJUUUUUUUKT mätta och helt uppjästa. Och låg både Alexander och Josefine och sov, hehe. Så gulligt ! Förstår verkligen att hon är trött efter denna jobbeveckan.


Kollade på Svenska hjältar. Och som jag grät. Vilka fantastiska människor det finns! Speciellt rörd blev jag av den lilla tösen som sålde bullar. Bullhjälpen. Hur underbart är inte det? De andra hade också väldigt gripande liv och historier, och jag rycktes med av allihopa. Ibland förstår nog inte folk vad en hjälte är. Varje dag finns de runt om oss. Och jag tycker det är jätteviktigt att man lyfter det såhär ! <3


Avslutade med Snakes on a plane, :P Så nu ska vi inte flyga på länge, hahaha.


Nu kallar en god natts sömn med min älskling <3

Av Paula Nilsson - 15 december 2011 22:19



Dagen började skitbra. Eftersom inatt satt jag och Anders uppe skitlänge och bara pratade. Vi pratade i timmavis om allt. Om vårt liv och hur jävla lyckliga vi är. Om stormar vi tagit oss igenom och blivit starkare av. Om kärleken till varandra. Vi bara njöt av varandras ord <3


Jag och Alexander gjorde oss i ordning för en förmiddag på Öppet Hus. Det var ju julavslutning idag ! Fika, dans runt granen och tomtebesök såklart :) Så mysigt det var. När tomten knackar på dörren. Några barn hade redan skymtat honom i fönstret och viskade, "tomten kommer nu". Och alla gick i ett försiktigt virr-varr av förväntan.

KNACK KNACK KNACK ! Finns det några snälla barn här?

Och med ens så blev det knäpptyst i hela salen och så hör man ett gemensamt blygt "mmmmm". Alla följde tomten noga med blicken och satte sig i en klunga framför. Helt tyst och spänt. Sen fick alla barn varsin godispåse, sen var livet igång igen :) Underbart , eller hur ? Man kanske ser det charmiga i det när man själv är mamma.

Mysigt att träffa Paulina och Neo också <3


Sen kom jag hem och helvetet bröt loss för oss båda. Ingenting är fel med Alexander och ingenting har hänt mellan mig och Anders. Det är en helt annan sak. Vill helst inte skriva ut vad, eftersom vi kan få det i nacken sen. Vill inte riskera förtal och klydd.

Men fy FAN vad arg jag blev. Och ledsen.. Jag ville bara riva ner allt julpynt och skita i allt med julen. Jag ville inte nånting. Jag blev så sårad över det. Anders mådde ännu värre.

Hur kan man trampa så medvetet på en familj?


Fick försöka peppa upp varandra. Vi gjorde mat till Alexander och han kladdade i sig hela burken. Kladdade ner blöja och hela sig själv. Så innan vi skulle till BVC blev det ett vaskbad. Tappade upp vatten med lite babyolja i köksvasken och vaskade av vårt lilla hjärta där. SÅ söt han var där han satt :) Ett väldigt smidigt sätt efter dessa kladde-måltider.


Sen blev det BVC för 6 månaderskoll och läkarbesök. Allting gick jättebra. Han hade inte växt nästan, endast gått upp 30 gram :O Jag blev skitorolig men både läkaren och sköterskan sa att det var fullt normalt att det stannade till ibland. Eftersom han växt väldigt snabbt dessa 6 månaderna och är väldigt lång så måste det avstanna lite nån gång :) PLUS att han rör sig mycket mer nu, han gör ju av med jättemycket när han springer i gåstolen och sprallar på filten ! Han blev godkänd i allt. Han utvecklas precis som han ska och är jättefin säger de. Han kan snart sitta helt själv, han vänder sig hela tiden, han jollrar varierat, hans armar och ben är så samspelta de ska vara, hans tänder är väldigt nära, han har en väldigt bra finmotorik :) Så skönt att man får beröm och allt ! <3 Anders var också med idag ! 

Nu ska vi inte dit förrän han är 8 månader .


Blev en runda på Boan, köpte nya vinterskor :) SKITFINA ! Blev även några bodys och såna mojjänger som man säkrar eluttagen med. 


Sen julgodis-kväll hos mina föräldrar. Åt tacos först och umgicks! Sen gjorde vi alla möjliga sorter. Jag gav mig på något helt nytt och lite mer avancerat, pop-up cakes. Men fick skippa några moment. Blev skitbra till slut ändå :) Vi spelade julmusik och bara myste allihopa ! <3 Nu kom julkänslan ännu mer :) TACK för ikväll <3 Vi behövde det efter idag.


Nu kallar sängen snart. Imorgon blir det att handla julklappar <3 Och på kvällen ut och äta, bara jag och Anders <3 

Av Paula Nilsson - 15 december 2011 00:28



I förmiddags kom Sandra och hälsade på. Drack kaffe och bara babblade, som vi brukar :) Och hennes mage bara växer och växer, hon är så fin ! Vet att hon inte känner sig så själv men hon strålar verkligen. Hon försökte kravla sig ner på golvet för att leka med Alexander i gåstolen :) Fick även bevittna en måltid med massa kladd ! Men han är så duktig på att äta den lilla fisen.

Älskar att träffa Sandra och bara babbla - vi tycker rätt lika och funderar på samma sjuka saker :)


Sen blev det en lur för lilleman , hade inte varit sen på det jag heller men fick inte ro. Blev ändå bara en powernap!


Sen kom Andy ikväll och drack kaffe. Kollade lite på bröllopet i Bonde söker fru :) Han passade på att mysa och busa med lillfisen också såklart. En envis liten bebis som ICKE ville somna ikväll. Kämpade emot länge, så vid nio-tiden somnade han. Nappen i munnen, snutten över halva ansiktet och blinka lilla stjärna - THAT'S THE WAY :)


Har även såklart hunnit med att prata med både min älskade Mamma i telefon och med Paulina :) Jag och Paulina ska på Öppet Hus avslutning imorgon med våra små vilddjur.


Imorgon blir det 6 månaderskoll och läkarkontroll på BVC, Anders ska också med :) Inga sprutor så då är det lugna bananer. Ska bli intressant att se om Alexander är där han ska i utvecklingen, och det är jag rätt säker på :)

På kvällen blir det middag och julgodisfabrik hos mina föräldrar ! <3 Ska bli mysigt. Nu ska jag bara leta upp ett roligt recept att göra :)

Av Paula Nilsson - 14 december 2011 00:26



Har verkligen varit en lång dag idag. Sov väldigt dåligt inatt igen, vet inte ens varför?! Så ögonen blöder när man går upp med lillfisen. Man försöker leka, skratta och allting men huvudvärken de första timmarna skojar man inte bort.


Det är helt otroligt hur mycket sömnen påverkar en. Om jag sover dåligt påverkas ALLT. Jag blir trött, får huvudvärk, orkeslös, omotiverad och lite småirriterad. Jag ligger och grubblar på saker när jag ska sova, har ALLTID gjort det. Just nu är det mest om min vikt. Det står så stilla. Jag finner ingen motivation eller karaktär till att ta itu med det heller. Jo då på natten när jag grubblar. Då ligger jag seriöst och planerar hela morgondagen i huvudet. Att jag ska gå upp med ett leende och ha mitt morgonmys med Alexander. Sen gå en långpromenad med vagnen och röra lite på mig. Sen att jag ska plocka undan och städa medan lillfisen vilar middag. Helst springa en runda på kvällen också. Och att jag ska äta nyttigt hela dagen. Jag har detta helt klart i huvudet och är supertaggad när jag somnar, 03.30 Så givetvis när jag vaknar så är jag totalt slut och orkar bara med hälften.

På något sätt så när man blivit Mamma så fungerar inte kroppen på samma vis. Mind over body måste jag säga. För hur trött, omotiverad och grinig jag än kan vara så orkar jag allting jag planerar med lillfisen.


Men jag lagade en nyttig middag ikväll i alla fall :) Blev spaghetti med en lätt kycklingwok. Skitgott blev det !


Annars har timmarna gått långsamt. Lillfisen har bajsat sjuuuuukt många gånger idag, måste vara nu när han äter riktig mat varje dag !

Till slut satte och Alexander i matstolen och så bakade vi kanelbullar. Bara för att ha något att göra :) haha !


Ikväll har vår lilla gosse varit lite svårnattad. Han somnar vid åtta-tiden annars. Men när han hade fallit i lättsömn lade jag in honom i sin säng, men ICKE ! Han vaknade och vill inte somna om. Så vid halv tio slocknade han :P Kanske inte så farligt, men man är ändå van vid mycket tidigare :) Han har legat och försökt kämpa sig fram idag. Han lyfter upp rumpan och i med knäna, men han kommer ingenstans :P


Imorgon förmiddag kommer Sandra hit, snacka lite skit och umgås :) Alltid trevligt !


Måste bara säga att jag älskar min sambo över allt annat. Han är så underbar till både mig och Alexander. Han får mig att le alltid och han förstår mig till tusen. Han är mannen i mitt liv och jag blir bara mer och mer kär i honom <3 Ska ta och mysa ner mig hos honom nu ! Vad kan vara bättre än att veta att man har en varm kärleksfull famn att somna i varje natt ? En som pussar en hej-då på sängkanten varje morgon ? En som säger "kom hit och kyss mig älskling" varje kväll i soffan ? En som tittar på en och ler och säger att man är världens finaste varje dag ?

Jag är lyckligt lottad <3


Ikväll började hoten om att börja trakassera mina föräldrar... Blir så jäkla trött på det. Det enda man kan göra är att ignorera och inte visa att man blir irriterad, för det är han ute efter ! Det skriver han hela tiden, "jag ska stressa". Hoppas det blir ett slut på detta snart. 7-10 samtal per natt och det dubbla under dagen.. Anders har alltid sin telefon på ljudlös numera.. Nya profiler på facebook hela tiden och trots alla anmälningar får han behålla sin vanliga FB-profil! Det finns inte mycket man kan göra men måste kräka av mig lite..

Ovido - Quiz & Flashcards