Alla inlägg under mars 2012

Av Paula Nilsson - 8 mars 2012 21:37



Vaknade imorse med en sjuk jävla magsmärta. Typ som mensvärk! Fick till och med ta citodon till slut. Riktigt jävligt.

Men efter en dusch, smärtstillande och lite mat så började jag bli människa igen.


Så vi bar upp Alexanders spjälsäng på hans rum, sååå konstigt och tomt hela vårt sovrum blev.

Jag och lillfisen lekte där uppe medan Anders diskade :) Läste lite Nalle Puh innan det var dags för eftermiddagsluren. Han var lite svårflörtad innan han somnade. Han har så svårt att somna i sin säng på dagen. Vet inte varför! Men efter en lång stund av gnäll, gråt och sprall så slocknade han. Och jag smög ner och hängde lite tvätt och retades med min älskling när han diska :P


Det är ju helt sjukt vad mycket man får gjort när Alexander sover middag i sin säng ! Annars sover han ju i min famn, och då är man ju bänkad den timmen. Hoppas jag lyckas med detta fler gånger :)


Anders grillade till kvällsmat. Han är så söt när han får grilla lite :) Han ÄLSKAR det !

Alexander fick lite kokt kött och kokta grönsaker, med dill. Glöm ALDRIG dillen i Alexanders mat - den är viktig :)

Blev ett bad efter det kan jag säga :P haha ! Han kladdar så det står härliga till !

Och jag provade en ny babyolja i vattnet idag. Med Aloe Vera ! Och vilken skillnad det var. Alexander var supermjuk efteråt :)


Lillebror kom hit på ett spontanbesök. Han lärde Alexander ett nytt ljud :)

Sen kom Roger och Mattias på kaffe. Och som vi har skrattat ikväll. Bröderna Olsson och min lillebror är en fantastisk kombination. Och dessutom Roger på det ! OCH en dassabok.


Jag nattade Alexander uppe på rummet. Och det gick förvånansvärt lätt och bra. Han fick vällingen här nere och sen gick jag upp med honom. Tände först upp i hela rummet innan jag lade ner honom. Men när han var nergosad och omstoppad så släckte jag allt utom nattlampan. Han fick nappen och jag drog igång speldosan. Behövde bara dra igång den 5 gånger, sen sov han som en stock. Så jag satte igång babyvakten och gick ner.


Så helt plötsligt är han STOR ! Han sover i sitt eget rum. Han har inte vaknat än i alla fall. Får se hur natten blir.

Men det är så tomt här nere. Inte för att han aldrig ska vara här nere mer, men ÄNDÅ !!


Imorgon får vi se vad vi hittar på :)

Av Paula Nilsson - 7 mars 2012 23:30



Vi kom upp och åt lite frukost tillsammans, kladd kladd som vanligt :)


Sen packade vi ut oss i bilen och for iväg till Kristianstad. Jag, Anders, lillfisen och Micke :)

Blev en runda på jysk, där jag hittade korgar till hallhyllan och lite tvättklämmor. Trodde faktiskt att jag skulle hitta mer till Alexanders rum där !

Sen över till Rusta och kollade rundor. Hittade en liten belysningsmobil med månar till lillfisens rum, massa grillkol, en dassabok, tändvätska och en massa frön som jag ska plantera :)

Sen syndade vi, REJÄLT. Vi åt på Mcdonalds. Och herregud vad gott det var! Har inte ätit skräpmat på så sjuuukt jävla länge. Alexander smaskade i sig hemmagjord Yoggi :)

Jag ångrar inte ens att jag åt där. Så gott var det efter så lång tid.

Blev en snabb sväng inom Skopunkten, och jag fick två par skor för 150 :-, SÅNT GILLAS :) Skitfina söta tygskor. Och det var Anders som sa till mig att jag skulle ha nya, fina vårskor.


Väl hemma så började vi röja satan i gatan uppe på Alexanders rum. Vi dammtorkade och dammsuga. Alexander rullade rundor och bekantade sig med rummet :) Och mellan varven fick han busa och värma upp Mosters säng !

Så nu är alla böcker, filmer och CD-skivor på plats i hyllan. Och när vi ska till Ullared någon gång snart, så handlar vi resten av inredningen !

Imorgon flyttar han upp på sitt rum.. ÅNGEST !!!

Men jag vet att han kommer sova bättre och inte störas av vårt snarkande och knakande.


Blev pannkakor till kvällsmat, och Alexander ÄLSKADE Mammas pannkakor. Det slank ner hur snabbt som helst. Delade det i småbitar och han tuggade hur fint som helst :)

Egentligen är det Anders som blir som en överlycklig liten unge när jag gör pannkakor :P Han sitter vid bordet och väntar hur ivrigt som helst.


Sandra och lillsnuttebebisen kom hit. Så vi traskade på långpromenad ! Så skönt det var. Och båda bebisarna njöt av kvällsluften. Bara gå och snacka skit med en riktigt bra vän, som man kan prata om allt med - är underbart. Att dela bebisupplevelser. Kunna samråda och diskutera sånt som man gör varje dag. Det är guld värt <3

Viktor kom också hit sen, så det blev en 3 timmarskaffe här :) Vi kan babbla i evigheter känns det som !

Och deras lilla guldklimp är ju bara för gooooosig. Alexander är så nyfiken på honom ! <3


Alexander var lite svårnattad ikväll. Det är faktiskt lite jobbigt att han har så svårt för att somna. Han är så trött, han gnider i ögonen och är hur gnällig som helst till slut. Men han släpper icke taget ! Så har han varit länge.. På kvällen somnar han i sin säng, oftast. Men annars får han alltid somna och sova hos oss.

Vill att han ska börja sova middag i sin säng. Tips på tillvägagångssätt?


Imorgon vett i tusan vad jag ska göra. Pilla lite till i Alexanders rum tror jag :)


Känns som om jag tappat stinget lite med cyklingen. Jag kämpar på, men jag vet inte varför jag känner mig så omotiverad. Vill just denna veckan bara ge upp ! Men att ha gått ner nästan 8 kg på en månad och sen ge upp? Nej, det är jag inte intresserad av.

Känner mig bara så ensam om att kämpa och att känna mig tjock. VILL INTE !

Vill vakna smal imorgon...

Har bara en sån tråk-vecka med vikten. Trots det, så kämpar jag på. Promenerar, cyklar, ger fan i det mesta skitet (godis, kakor och småätande). Jag syndade idag, och jag ångrar inte det. Det gav mig en liten kick att fortsätta kämpa.

Men fortfarande inget fusk här hemma. Fast jag vill.


Nej, nu kallar sängen och det ska bli riktigt skönt. Bara spralla med tårna och slumra in i dimmans värld. Det behöver jag <3

Av Paula Nilsson - 6 mars 2012 23:54



Vi vaknade av gallskrik bägge två, Anders for ur sängen och fram till Alexander. Han var helt otröstlig och jätteledsen. Jag kollade på klockan, 05.10 WHAT ?! Så Anders bytte på honom, försökte vagga honom till ro - men icke. Till slut fick han en liten slurk snutte-välling och somnade om. Detta händer ALDRIG här.

Man blev ju livrädd och hjärtat slog i 300.

Men han sov till klockan åtta sen. Tog nog rejält på krafterna att vakna så tidigt.


Jag vaknade då med livets förbannelse. Urinvägsinfektion. Jag HATAR urinvägsinfektion. Jag har haft det sammanlagt 40 gånger i mitt liv. Räknar lite för skoj skull. Mest för att det är så jävla kul.

Och ni som också lider/lidit av UVI, vet att förmiddagstimmarna är de värsta. Man kämpar emot sin kropp. Man vill hålla sig så länge som möjligt, för att kunna kissa så mycket som möjligt per gång. Då bränner det inte lika jävligt.

För det är så det känns. För er som inte vet. Som att hela underlivet ska BRINNA UPP !

Jag överlevde förmiddagen. Med nöd och näppe.


Sen kom min älskade Mamma hit :) Och när Alexander ser eller hör henne, sprallar han och flinar direkt :) Han blir som en sprallig lite hundvalp. Hade han kunnat hade han sprungit fram :)

Så vi drack lite kaffe, småfikade lite och försökte få Alexander att äta lite. Men det är så med min lilla bebis, att om han inte skött magen som han brukar - då har han ingen större aptit. Skiten måste ut, innan maten ska in. Så är det bara.

Lillfisen har busat med sin Mormor till tusen idag. Han älskar ju att börja leka titt-ut. Så han ligger typ på "lur" på golvet, nedanför soffan - och småflinar. Sen blir han hur lång som helst och ställer sig på händerna och skjuter upp huvudet, han låter typ: AAAAAAAAH!

Och Mormor skrattade så hon höll på att kissa på sig :)

Han provade att sitta på gå-bilen också, inga problem för mister Olsson inte !! Och han står och håller i den, utan att jag håller i honom. Självklart sitter jag där och är beredd hela tiden, men han är sååå stadig.

Sen fick jag lite moderliga råd av Mammsen, vilket jag verkligen uppskattar :) Tur man har en mamma som är världens bästa Mamma <3 Hon vet allt och kan allt !


Sen försökte Alexander möblera om till oss. Han rullar omkring som en vilding och får tag i stolarna. Sen drar han runt dem. Han försöker dra sig upp på dem, men de följer liksom med.


Blev en tidig och enkel middag. Korv och makaroner :P Det passade även lillfisen :) Hade i och för sig makaroner överallt, men skit i det :)


Sen for vi iväg till Månslunda :) Roger och Mattias var också med ! Drack kaffe, snacka skit och snusade på bebisen. Alexander ålade omkring på golvet och mös massor med Farfar :) Så nu ska jag och Sandra dra igång vårt barnvagnsrally :) Ska bli kul att promenixa och skvallra <3


Blev ingen cykling ikväll. Känns inte riktigt som det optimala med UVI.

MEN.

Jag har haft ett helt sjukt sötsug ikväll. Hade kunnat äta ALLT ! Jag rotade i kyl, frys och skafferi. Och där var massa gott. Men jag tog ett glas proviva och lite flingor. Det var sjukt starkt av mig själv. Jag hade kunnat poppa popcorn, rosta mackor, glass osv. Men jag gjorde inte det.

Glömde förresten blogga igår om veckans viktresultat.

Gick ner 0,3 kg denna veckan. Inte så mycket kanske, men det är ändå minus. Jag kämpar på och tar det långsamt. Och jag trivs riktigt bra med mitt tillvägagångssätt.

Började på 102,6 kg och väger nu 95 kg :) Men om man ska se det riktigt från början.

Vägde 117 kg när jag åkte hem från BB. Så det är ju några kilon sen dess :)


Imorgon blir det biltema och en familjedag <3

Av Paula Nilsson - 4 mars 2012 23:36



Fick en rejäl sovmorgon imorse, utan att jag visste det innan. När lillfisen pep imorse så började jag resa på mig men Anders sa : Lägg du dig igen och vila dig ett par timmar till, jag och Alexander har en mys-morgon.

Jag protesterade givetvis INTE ! Jag trynade gott i kudden :)


Jag och Anders lekte som tusan på lekfilten med Alexander, och han skrattar så han kiknar emellanåt. Han är så rolig, för ena minuten är Mamma jätterolig och då blänger han på Pappsen. Men i nästan minut är det tvärtom :) Haha !


Sen stack jag upp till Yasse och fotade lite av arbetsprocessen :) Men nånstans gled jag över till barnvakt. Och vi hade roligt ! Jag, hennes Alexander och Alicia byggde lego, läste böcker, byggde torn, sprang rundor, lekte kurragömma. Och kurragömman var bara helt underbar.

Och detta är då jag, Paula Nilsson. Jag har ALDRIG kunnat leka med barn. Men det gick rätt bra idag !

Så numera är jag barn-Paula :)


Blev middag och massa grötkladd för oss alla 3. Och rätt ner i badkaret efteråt för lillfisen! Han älskar verkligen att bada. Han plaskar, snackar, pillar och flinar :) Sen blir han skitförbannad när man tar upp honom.


Haft ett lillsyster-samtal ikväll också ! Älskar att prata med henne :) Saknar henne så sjukt mycket. Räknar ner dagarna tills hon kommer . . .


Gossarna snarkar ikapp i sovrummet. Jag ska snart göra dem sällskap!


Imorgon ska vi till Linn och kolla på lite saker till Alexanders rum. Då han ska förflyttas upp där denna veckan som kommer. ÅNGEST - ja . Men han störs av oss nu. Han vaknar till varje gång vi rör oss i sängen.


Alexander är en rolig liten bebis. Han vill inte som andra bebisar :) Han har kommit på att han kan dra sig upp på alla fyra, han vaggar lite grann. Men nu har han kommit på att om han slänger sig på sidan, så rullar han jättesnabbt. Så nu gör han på det viset :) Han vill inte riktigt krypa än, och han kämpar verkligen för att ta sig upp på alla fyra. Han tycker det är mycket roligare att rulla sig dig han ska och hasa sig :) Och han klamrar fast i saker som står, så jag TROR att han hellre vill resa sig. Men jag vet inte !

Det är också många som tror att han inte kommer vilja krypa alls, utan utforskar andra möjligheter.

Och för att klargöra en sak. Jag är inte ett dugg stressad för att han inte kryper :) Jag blir däremot stressad när man ställer frågan gång på gång, Kryper inte han än?

Det är så individuellt för varje barn och man kan inte jämföra ett barn med ett annat. Och när Alexander vill krypa, hoppa, gå eller springa - då gör han det :) Gåstolen är undanställd och han tar det i sin takt ! <3

Min lilla älskling får gärna ta god tid på sig :) Han är så snabb med allt annat så lite mer bebistid kan vi väl ha :)


Måste också säga att efter 8 månader med mitt lilla solsken, har jag fått klartext i mycket. Vissa saker är väldigt tydliga för mig nu.

Jag har märkt hur mycket jag själv har förändrats, hur mycket jag har utvecklats och jag tycker själv att jag klär bra i Mamma-rollen :) Jag vet vad JAG tycker om, vad jag uppskattar och prioriterar.

Synd att många andra inte vet. Det är inte många som vet mycket om mig.

Av Paula Nilsson - 2 mars 2012 20:42



Anders for iväg med sin bror idag och hjälpte honom att flytta :) Så jag och lillfisen hade riktigt förmiddagsmys/bus. Åt frukost, härjade på golvet och sov förmiddagsluren ! Och läste lite i barnböckerna.


Mamma kom hit lagom till lunch. Så vi åt lite och sen begav oss på promenix i detta underbara väder. Vi gick bort och kollade hur det gick för Anders och Mikael. Sen traskade vi hem igen !

Vi fick ett ryck och drog ut alla utemöbler på framsidan. Vi torkade av dem och laddade kaffekannan.

Och årets första kaffe ute i vårsolen, det är så sjukt gott. Både jag och Mamma blev helt sjukt röksugna, men vi övervann det :)

Alexander har ju självklart varit med ute hela dagen. Mestadels i vagnen men sen i matstolen. Och som han njöt av alla dessa utetimmar. Han satt där och tuggade på sitt rån :)

Jag, Mamma och Alexander har verkligen myst idag. Vi har pratat om allt och verkligen umgåtts!


Sen kom Anders också hem och njöt lite i solen med oss. Sen började han förbereda middagen för ikväll. Och det började bli lite kyligt ute, så vi traskade in.

Det bjöds på: Färsk pasta. Gräddsås som innehöll färska örter, champinjoner, fläskfilé, mögelost. Detta var toppat med knaperstekt bacon och persilja.

Ni ANAR inte hur gott detta var. Det var något av det godaste jag nånsin ätit ! Och Anders är riktigt duktig i köket :)

Vi hade en underbar middag alla 3.  Alexander har börjat härmas riktigt mycket. Så nu när jag sträcker fram nånting till honom, så säger jag alltid tack tack och nickar med huvudet. Och ikväll vid middagen när han fick sin pipmugg, nickade han och lät: Ta ! Ta !

Man blir ju helt rörd i ögonen.


Blev ett bad för lillfisen ikväll , och massa filt-sprall ! Anders busade med honom och han skrattade så han knappt fick luft :)

Jag satte en liten skål med majskrokar i soffan, så han också fick ha lite fredagsmys. Han hällde ut krokarna och lekte med burken. När intresset för den svalnade så började han tugga i sig dem.

Lill-fisen har varit uppe många gånger idag på alla fyra och vaggat lite. Men han tycker inte om det :)


Alexander somnade halv åtta ikväll. Vi ligger och halvmyser på soffan ! Precis så det ska vara.


Längtar riktigt till morgondagen :) Bara för att denna dagen har varit så jäkla underbar <3 Jag har njutit av varje sekund. Kan bero på att jag faktiskt är en utemänniska <3


Fan vad jag älskar livet <3



Ovido - Quiz & Flashcards