Alla inlägg under mars 2012

Av Paula Nilsson - 18 mars 2012 23:25



Ja usch vilken natt vi hade. Vi hörde en massa konstiga ljud uppifrån. Men vi intalade oss att det var grannen. Och jag kände flera gånger ett visst obehag. Anders sprang upp och kollade till lillfisen med jämna mellanrum. Till slut började babyvakten ge utslag också ! Då sprang Anders upp och skulle hämta ner Alexander i vår säng. Så det gjorde han och jag fick lugn i kroppen.  Vår lilla bubbefis tittade på oss och sen somnade om. Detta kändes ju väldigt ovant, för han har ALDRIG sovit i vår säng. En natt, när han var 3 dagar gammal. Annars har det bara varit morgonmyset i våra sängar :) Men hellre en trygg, sovandes liten fis i sängen än att han skulle ligga där uppe i stöket helt ensam.


Och imorse när Anders hade kört iväg så gick jag och Alexander upp där. Jag sa till dem på skarpen att om de skulle föra liv och inte respektera vårt hem - får de spöka någon annanstans. Och jag kan säga att när vi kom upp där, så kände jag mig inte välkommen. Men efter min predikan, så försvann det. Alexander satt glatt på min arm och vinkade :P hahaha !

Sen har vi inte hört ett knyst där uppe ifrån. Jag har varit där uppe flera gånger idag och känt efter.

Så vi får prova med Alexander där uppe inatt, och än så länge är det lugna puckar :)


Annars har det varit en lugn dag. Jag har hjälpt lillebror med engelska-läxan! Diskat lite, plockat undan lite och dansat med Alexander :)

Sen kom Sandra, Viktor och lille WP på middag. Fick mysa och snusa på det lilla underbara livet :)


Har just nu en viljekamp med min lille gosse. Han har fått för sig att slå i ansiktet, knipas i ansiktet och dra hårt i håret. Och han ger sig ICKE ! Så det är bort med handen och ett strängt NEJ eller AJA - måååååånga gånger om dagen.

Detta är frustrerande till tusen ! Han testar gång på gång.

Och antagligen tänder uppe på G. Klia Klia Klia !

Han har varit smågnällig från och till. Hoppas det släpper snart :)

Och denna veckan blir han 9 månader :O Jösses vad tiden har gått fort ! <3

Min älskade lilla gossebebis <3

Av Paula Nilsson - 17 mars 2012 22:23



Igår var jag ute för första gången på 1,5 år.


Jag och Steffi åt middag och drack vin hemma hos henne, och vi hade verkligen skitkul. Snacka skit, lyssnade på musik och skrattade :) Och vilken fin lägenhet hon har !


Sen traskade vi ner till Kings Head. Träffade lite roligt folk, drack lite öl och käre Tim kom också. Riktigt skoj att träffa på gamla kompisar :)

Jag släpade med mig Steffi och Tim till PC, och där träffade jag ännu fler kändisar :) Men de slapp vara kvar där så länge. Hehe ! Blev bara sjukt glad att de följde med dit.

Dansade lite, snacka med folk och hade skoj.

Utsåg mig själv till kvällens MILF, hahahaha :D

Det var ju faktiskt några stycken som försökte ragga upp mig och bjuda på dricka - men de blev ganska avhyvlade. Hahaha ! I still got it :)

Micke körde hem mig vid ett-tiden. Och sen somnade jag på soffan här hemma :)


Blev alldeles perfekt lagom och riktigt skoj. Men USCH vilken huvudvärk jag har haft idag. Märks att man inte är van längre !


Så jag har varit seg hela dagen.. Mina föräldrar kom hit på lite pizza och mys :)

Haft en smågnällig Alexander idag. Han kliar och kliar på överkäken. Så jag tror han har lite tandvärk..


Imorgon blir det långpromenad, uteplock och kanske lite Månslunda-mys ? :)

Av Paula Nilsson - 15 mars 2012 21:20



Synd att vädret inte var lika kul idag. Såg höstigt ut !


Men men, vi hann med en hel del ändå.


Har diskat, lagat lunch och middag, bakat chokladfudgetårta, städat, busat med lillfisen, varit och handlat, bråkat med spotify och haft kaffegäster ikväll :)


Och den tårtan säger jag : GUUUUUD ! Den blev såå god. Riktigt kladdig, saftig, chokladig och mmmmmmm.. Och det tyckte resten också :)

Är sjukt stolt över att jag bara tog en bit, den minsta biten dessutom :)

Alexander var så svartsjuk på oss, men fick några majskrokar och blev lika glad igen.


Han har blivit så duktig på att plocka i sig maten själv. Macka, banan och annat plock. Blir mindre och mindre kladdigt :P Och dricker jättefint ur sin pipmugg själv !

Den här lille mister Olsson, är en riktig vilding. Han rullar runt som en tosing på golven och han tar sig in ÖVERALLT. Och han kan inte riktigt avgöra avståndet till saker med huvudet, så idag har han fått sina första två små små blåmärken i pannan.

Han rullar under soffebordet och det går FORT, och så slår han huvudet i bordskanten när han ska titta på oss. Han gråter inte ens, för han är så inne i sitt rullande och kravlande. Men Mamma-hjärtat gör ju lite ont när man ser !

Han lär ju slå sig många gånger och ännu värre. Men så stor är han inte än :)

Borden och stolarna är jätteroliga att försöka dra sig upp mot, och möblera om lite.

Och det lite mindre roligare just nu är att han drar jättehårt i håret och han försöker slå och riva i ansiktet. Försöker markera att han inte får! Och han vet att han inte får, så när man säger nej - börjar han gnälla och småpipa.

Detta lär bli en kamp. Men skam den som ger sig :)


Imorgon har jag faktiskt ingenting planerat på dagen. Men på kvällen ska jag till Steffi och dricka vin :) Första gången på sjuuuuuuuuuuuuuuuuuuuukt länge jag ska iväg själv ! Så Alexander och Anders ska ha grabbkväll :)


Nu är det nära... SNART kommer hon hem ! Kan riktigt känna den bamsekramen och doften av henne ! :) Nästa helg är det inte lönt att ni försöker planera in något med mig. Ska bara njuta av att lillasyster är hemma :)

Av Paula Nilsson - 15 mars 2012 21:13



Ingredienser

150 gram 
2 st 
2,5 dl 
1 tsk 
1 msk 
1,5 dl 
0,5 dl 
1 tsk 
Fudge
1,5 dl 
1,5 dl 
2 msk 
100 gram 
75 gram 

Garnering
1 msk 

Tillagning

ca 10 bitar

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kaffet. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Rör i det smälta smöret.

3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen.

4. Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet. Ta kastrullen från plattan och rör i smöret. Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna.

5. Pudra över kakao.

Jag gjorde dubbel sats av fudgen :) GOTT GOTT !


Vill man få den att stelna bra, så ställ den i frysen några timmar :)


 



Av Paula Nilsson - 13 mars 2012 20:16


Ah fy faaaan... Det är den veckan i månaden... HATAR DET ! Vill äta typ hela världen.. Men jag har stått emot.. Jag har inte fallit för frestelsen idag . Men jag hade kunnat ! Hade det erbjudits mig, hade jag ätit tills det hade sprutat ur öronen..

Och förbannade mensvärk..


Men.. Har haft en trevlig dag ! Anders körde iväg och ombesiktigade bilen, som gick igenom denna gången :)

Jenny, Minnah, Paulina och Neo kom på förmiddagskaffe. Massa snack och massa kaffe :) Neo han är så söt när han ska pussa i sönder Alexander !

Får vi göra om !


Sen har vi busat , sprallat och myst hela dagen . Alexander ser för härlig ut när han rullar fram :) Och drar sig upp längs det mesta. Han kan stå själv en kort stund mot bordet. Jag sitter mest med händerna beredda för att han inte riktigt har balansen !

Och när han reser sig, håller jag bara händerna - jag drar ingenting. Och sen jäklar springer han! Och han halkar och tappar balansen, så det är tur att jag håller honom i händerna :)


Blev tacos till middag, GOTT ! Och sen nakenbus med lillfisen :) Fick försöka hålla honom vaken, sen bada honom och direkt i säng :P Och det gick perfekt !


Snart Desperate Housewives :) Så stör mig inte då, haha :)


Imorgon blir det nog en liten dejt med Mamma, efter hon har varit på tuttklämningen :) Hehe !


Vi diskuterar vår framtid och hur den ser ut :) Och det är underbart att mannen i mitt liv även delar samma drömmar som mig ! Längtar till allt <3


SNART SNART SNART kommer lillasyster hem <3

Av Paula Nilsson - 11 mars 2012 20:24



Vaknade av babyvakten och tänkte, shit vad det är mörkt. Kollade på klockan, 05.30 NOOOO !

Lillfisen hade vaknat. Somnade om en halvtimme till bara, sen låg vi i mosters säng och morgonmyste.


Blev en frukost och massa lek-mattebus. Och en powernap för lillfisen :)

Disk, dammsugning och vädra lite. Vi hann med mycket under förmiddagen !


Under eftermiddagen satt vi ute. Vi tog ett täcke och lade den stora filten över, så lillfisen kunde spralla runt lite :) Lite klumpigt med overallen men ändå ! Njöt av en vårkaffe tillsammans <3


Vi körde även till Farfar Roger på lite kaffe. Han och lillfisen härjade runt som två huliganer. Alexander försöker dra sig upp på ALLT. Bord, byråar, skänkar, CD-ställ, bordsben. Han kommer inte så långt, men ändå !

Han skrämde dock både Farfar och Pappsen när han åt banan. Han får banan i stavar, så han själv äter. Och det går alltid finemang. Men TVÅ gången försökte han sluka hela staven, så han satte i halsen. Men han hostade och klöktes en gång - med några klapp i ryggen så kom det upp !

Han blev inte rädd själv, utan började tugga på nästa stav direkt. Han är lite HIED ! :)


Sen hem och börja med maten. Blev Schnitzel men kokt potatis och svampsås. Riktigt gott !

Och när vi satt och åt så såg vi att det såg rött ut i munnen på lillfisen. Och när han drack såg det ut som blod. Och det var det ! Och vi försökte kolla var det kom ifrån, men ICKE att man skulle öppna munnen.

Verkar antingen som han har råkat bita sig lite i tungan, eller att tänderna däruppe börjar spricka igenom. Vi får se imorgon. Han har inte ont eller nånting.


Blev ett bad och sen slocknade vår älskade lilla solstråle kvart över sju !


Nu väntas BB , sen SOVA som satan <3

Av Paula Nilsson - 9 mars 2012 20:07



Som ni förstod på gårdagens blogginlägg var jag väldigt tankspridd och nedstämd igår kväll.


Men efter en mysmorgon med lillfisen kom Paulina hit på kaffe och förgyllde min dag. Hon är så lätt att prata med och bara vara sig själv med.


Och sen körde jag och Anders på storhandling på Willys i eftermiddag. Träffade på rätt mycket folk man känner :)

Alexander satt i kundvagnen och dansade medans vi shoppade, efter handellista också dessutom!


Micke kom hitom och snacka lite skit innan han skulle hem. Blev en massa Alexander-bus.


Sen har vi ätit en supergod middag, druckit varsin alkoholfri öl och bara njutit av denna fredagkväll. Vi har skrattat så vi nästan har kissat på oss alla 3. Alexander är ett riktigt busfrö :)


Ringde till min käre Mamma också och pratade lite. Kändes bra att få prata av sig lite om allt man har tänkt på. Tur vi ska dit hela dagen och kvällen imorgon :)


Har till och med nattat Alexander redan ! Han var SUPERtrött redan klockan sju ikväll. Så vi tröttade ut honom riktigt och sen nattvälling. Det går skitbra att natta honom på hans rum i sängen. Den där spelclownen är underbar. Så 19.40 slocknade lillfisen för natten <3


Efter alla underbart varma kommentarer och meddelande, har jag verkligen känt att mitt budskap har gått fram. Att jag inte är ute och cyklar i det vilda med mina tankar! Att det faktiskt finns de som ser mig och uppskattar mig. TACK till er! Det betydde otroligt mycket.

Jag älskar att få feed-back och kommentarer på bloggen. Då förstår man att folk faktiskt läser.


Jag är otroligt glad att jag har Anders. Han stöttar mig på ett sätt som ingen annan kan! Han känner mig på alla håll och kanter, därför vet han precis vad han ska säga.

Jag är så förbannat glad att jag har mannen i mitt liv <3

Av Paula Nilsson - 9 mars 2012 01:06



Snälla glöm inte bort mig .


Jag är fortfarande Paula.

Den ni brukade umgås med ?


Jag vet att jag har ett annat liv nu, att ni kanske inte förstår hur det funkar.

Jag vet att jag prioriterar annorlunda.

Jag vet att jag håller mig sysselsatt.


Ni vet att jag vill följa med.

Ni vet att jag kanske inte kan varje gång, kanske inte ens varannan.

Men den gången jag kan, betyder världen för mig.

Frågan betyder världen för mig.


Jag är vuxen, men vill hålla barnasinnet vid liv.

Jag vill vara vid liv och verkligen leva.


Jag har förstått att jag har blandat ihop vänner och kompisar.

Jag vill inte känna mig utanför.

Jag vill vara med. Får jag ?


Jag lever mitt drömliv.

Jag har mannen i mitt liv vid min sida.

Jag har underbara familjer runt om mig.

Jag har världens finaste son.

Är det fel att vilja dela det med er?


Jag är Paula.

Jag är Mamma.

Den som tycker att jag är tråkig eller bortglömd för det,

kan helt enkelt dra åt helvete.

Om ni vill ha en sida av mig. Paula eller Mamma.

Så går inte det.

Båda sidorna utgör mig.


Jag är fortfarande Paula.

En förfinad form av Paula.


Ovido - Quiz & Flashcards